Configuratiescherm van Zoho Mail - Help

ENOM DNS - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met ENOM, volgt u de onderstaande stappen om CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren. De CNAME-records zijn alleen van kracht als de naamservers en DNS-servers worden gehost door ENOM.

1. Aanmelden bij uw account op www.enom.com.
  2. Selecteer My Domains in de vervolgkeuzelijst Domains.
  3. De pagina Domain Overview van uw domein wordt weergegeven.
  4. Selecteer 'Host Records' in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant.
  5. Klik op New Row om een CNAME-record toe te voegen.
  6. Geef onder Host Name de zb********-code op die is gegenereerd in het configuratiescherm van Zoho.
  7. Selecteer CNAME als Record Type in de vervolgkeuzelijst.
  8. Geef zmverify.zoho.com op in het veld Address.
  9. Klik op Save om de CNAME-wijzigingen bij te werken.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen op de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: ENOM DNS

Als uw DNS-beheerder Enom is, volgt u de onderstaande stappen om MX-vermeldingen toe te voegen voor uw domein.

1. Aanmelden bij uw account op www.enom.com.
  2. Selecteer 'My Domains' in de vervolgkeuzelijst Domains.
  3. De pagina Domain Overview van uw domein wordt weergegeven.
  4. Selecteer 'Email Settings' in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant.
  5. Selecteer de optie 'User (MX)' in de vervolgkeuzelijst 'Service Selection' om aangepaste items voor uw domein op te geven.
  6. Geef in het veld Host Name '@' op (als er al een standaardrecord met @ is, gaat u verder in dezelfde record).
  7. Geef in het veld Address 'mx.zoho.com' op.
  8. Geef in het veld Pref '10' op.
  9. Voeg nog een record toe via hetzelfde proces.

10. De waarden zijn Pref 20, Address mx2.zoho.com.

De MX-waarden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

De punt (.) aan het einde van de MX-record is optioneel. Dit hangt af van uw DNS-provider. Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

11. Controleer of u de nieuw geselecteerde records hebt nagekeken.
  12. Klik op 'Save' om de wijzigingen te bevestigen

U hebt nu de MX-records voor uw domein toegevoegd in het configuratiescherm van Enom. U kunt de MX-records controleren met behulp van de externe tool www.mxtoolbox.com. U dient dan uw domeinnaam in te voeren.