DNS-recordconfiguratie voor ENOM

Zoho Mail biedt meerdere opties om uw domeineigendom te verifiëren en e-maillevering in ENOM te configureren.

TXT-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer van uw domein wordt gehost met Enom DNS, volgt u de onderstaande instructies om de TXT-record bij te werken en te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw account op www.enom.com.
  2. Selecteer My Domains in de vervolgkeuzelijst Domains. De pagina Domain Overview van uw domein wordt weergegeven. Als u meerdere domeinen bij deze host hebt, selecteert u het gewenste domein.
  3. Selecteer Host Records in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant.
  4. Klik op New Row.
  5. Voer de gegevens van uw TXT-record in.
    • Typ @ in het veld hostname.
    • Selecteer TXT in de lijst Record Type.
    • Voer in het veld TXT value de TXT-recordwaarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail Admin-console.
  6. Klik op Save.
  7. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  8. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Let op:

De DNS-servers van ENOM hebben een standaard TTL-waarde van 3600 seconden. De TTL kan worden ingesteld door een supportverzoek in te dienen via het helpcentrum van uw account om de instelling te wijzigen. Zorg ervoor dat u de betreffende domeinnaam opneemt wanneer de nieuwe TTL wordt aangevraagd.

CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Enom, volgt u de onderstaande stappen om CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren. De CNAME-records zijn alleen van kracht als de naamservers & DNS-servers worden gehost door Enom.

1. Aanmelden bij uw account op www.enom.com.
  2. Selecteer My Domains in de vervolgkeuzelijst Domains.
  3. De pagina Domain Overview van uw domein wordt weergegeven.
  4. Selecteer Host Records in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant en klik op New Row om een CNAME-record toe te voegen.
  5. Geef onder Host Name de zb********-code op die is gegenereerd in het configuratiescherm van Zoho.
  6. Selecteer CNAME als Record Type in de vervolgkeuzelijst.
  7. Voer de waarde uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail Admin-console in het veld Address in.
  8. Klik op Save om de CNAME-wijzigingen bij te werken.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen

Als uw DNS-beheerder Enom is, volgt u de onderstaande stappen om MX-, SPF- EN DKIM-vermeldingen toe te voegen voor uw domein.

1. Meld u aan bij uw account op www.enom.com.
  2. Selecteer My Domains in het vervolgkeuzemenu Domains.
  3. De pagina Domain Overview van uw domein wordt weergegeven.
  4. Selecteer Email Settings in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant.
  5. Selecteer de optie User (MX) in de vervolgkeuzelijst Service Selection om maatwerk vermeldingen voor uw domein op te geven
  6. Geef in het veld Host Name '@' op (als er al een standaardrecord met @ is, gaat u verder in dezelfde record).
  7. Geef in het veld Address 'mx.zoho.com' op.
  8. Geef in het veld Pref '10' op.
  9. Herhaal de stappen om de tweede en derde MX-records en hun prioriteiten toe te voegen.

10. Zorg ervoor dat u de nieuw toegevoegde records hebt gecontroleerd.
  11. Klik op Save om de wijzigingen te bevestigen.

Let op:

• Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, beïnvloeden de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van afgeleverde e-mails.
    • De punt (.) aan het einde van de MX-record is optioneel. Dit hangt af van uw DNS-provider. Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen
    • De MX-waarden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor specifiekere configuraties voor uw domein.
    • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u controleert in de MX-zoektool
      • mx.zoho.com
      • mx2.zoho.com
      • mx3.zoho.com

12. Om de SPF-record toe te voegen, selecteert u in het gedeelte My Domain 'Hostrecords' in de vervolgkeuzelijst Manage Domains aan de rechterkant en klikt u op Add SRV or SPF Record.
  13. Selecteer Add an SPF record in de vervolgkeuzelijst in Edit host records
  14. Geef in het veld Host Name '@' op (als er al een standaardrecord met @ is, gaat u verder in dezelfde record).
  15. Voer in het veld Address 'v=spf1 include:zoho.com -all' in en klik op Save.

Let op:

• De waarden van de records met betrekking tot Enom worden weergegeven op de pagina DNS Mapping van de Zoho Mail Admin-console. U kunt de waarden kopiëren en plakken in de desbetreffende velden in DNS-beheer.
    • Als u alleen Zoho Mail gebruikt om e-mails te verzenden, verwijdert u alle andere SPF-recordtypen uit de DNS. Klik nogmaals op 'Wijzigingen opslaan' om alle wijzigingen op te slaan.
    • Als er meerdere SPF-records zijn, wordt de SPF-controle onderbroken; daardoor kan de SPF-validatie mislukken en worden de e-mails als spam op de servers van de ontvanger weergegeven. Meer informatie.

16. Om de DKIM-record toe te voegen - Ga naar Host records op de pagina My Domains.
  17. In het veld Host kopieert u de waarde 'zoho._domainkey' (bij een andere selector is dit anders) van de pagina Domain Setup van Zoho en plakt u de waarde in de DNS-pagina van uw domein.
  18. Selecteer TXT als recordtype.
  19. Voor het veld Address kopieert u de waarde 'v=DKIM1; k=r**; p=***************....****' van de pagina Domain Setup van Zoho Mail en plakt u de waarde in de DNS-pagina van uw domein en klikt u op Save.​

Let op:

• Het kan 4 tot 48 uur duren voordat uw DKIM-record is doorgevoerd. U kunt hier de geldigheid van uw DKIM-record controleren.

Nadat u alle drie de records hebt toegevoegd, keert u terug naar de pagina met domeininstellingen van Zoho Mail en klikt u op Verify All Records. Het kan een tot twee uur duren voordat u e-mails ontvangt na succesvolle verificatie van uw MX-records en 4 tot 48 uur voordat de SPF- en DKIM-records zijn doorgevoerd.