Inkomende/uitgaande logboeken - voor beheerders van Zoho Mail

Inkomende/uitgaande logboeken - voor beheerders van Zoho Mail

De beheerder kan de e-maillogboeken gebruiken om de problemen op te lossen met de aflevering van e-mails die door de gebruikers van het bedrijf zijn verzonden en ontvangen. Verder kunnen de logboeken de beheerder ook helpen met het analyseren van de e-mailpatronen van de gebruikers van het bedrijf en passende oplossingen bieden voor hun vereisten. De logboeken kunnen worden opgehaald met behulp van de volgende parameters:

• E-mailadres van de afzender - het e-mailadres van de gebruiker binnen het bedrijf die de e-mail heeft verzonden. Wanneer de gebruiker meerdere e-mailadressen of aliassen heeft, geeft u het exacte e-mailadres op waarmee de e-mail werd verzonden.
  • E-mailadressen van de ontvangers - het e-mailadres van een van de ontvangers van de e-mail, aan wie de e-mail werd verzonden. Wanneer e-mails zijn verzonden naar meerdere ontvangers, geeft u van één van de ontvangers de gegevens aan waarmee de afleveringsstatus kan worden gecontroleerd van alle ontvangers die in de CC van het e-mailbericht staan.
  • Bericht-ID - de unieke ID die aan elke e-mail is gekoppeld en die te vinden is in de desbetreffende e-mailkopteksten. Hier vindt u gedetailleerde instructies voor het opzoeken van kopteksten van e-mails. Voorbeeld: een bericht-ID ziet er ongeveer zo uit:  <14b349030e9.117757399149939.3861867588649442559@zillum.com>

U kunt e-maillogboeken doorzoeken door een specifiek bereik van datum en tijd op te geven. De e-maillogboeken zijn alleen beschikbaar voor de e-mails die zijn verzonden of ontvangen in de afgelopen 30 dagen.

Stappen om e-logboeken te controleren:

1. Aanmelden bij het configuratiescherm van Zoho Mail als beheerder.
  2. Selecteer Troubleshoot onder Mail Administration.
  3. Open het tabblad Mail Logs.
  4. U kunt het e-mailadres van de afzender, het e-mailadres van de ontvanger, of de bericht-ID van de e-mail opgeven.
  5. Maak een keuze uit 'Past one hour', 'Today', 'Yesterday' of 'Last 4 days', of kies een datumbereik. Het bereik kan niet langer zijn dan 4 dagen.
  6. Klik op 'Search' om de logboeken voor de geselecteerde parameters te bekijken.

De logboeken voor het bepaalde account worden vermeld, samen met de details van de server waarop het is afgeleverd, eventuele leveringsfouten, tijdsgegevens en andere leveringgerelateerde informatie.