DNS-gegevens bijwerken - cPanel DNS-beheer

CNAME-records toevoegen voor verificatie - cPanel

Als het DNS van uw domein wordt gehost met cPanel, volgt u de onderstaande stappen om CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw cPanel-account
  2. Zoek de optie DNS-zone-editor onder Domeinen om de CNAME toe te voegen.

3. Selecteer de optie CNAME-record voor het relevante domein.
  4. Voer de zbcode in het veld Naam in.
  5. Voer in het CNAME-veld zmverify.zoho.com in.

6. Klik op Een CNAME-record toevoegen om de CNAME in uw DNS toe te voegen.

Nadat u dit hebt opgeslagen, hebt u CNAME aan uw DNS-beheer toegevoegd. Mogelijk moet u echter minimaal een uur wachten (of zoals is ingesteld voor de TTL) voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd.

U kunt dit controleren door zb******.<uwdomein>.com in de URL-balk te typen. U wordt doorgestuurd naar de inlogpagina van Zoho. Dit geeft aan dat u de CNAME-records correct hebt ingevoerd. Hierna kunt u zich aanmelden bij uw Zoho Mail-account en op Verifiëren klikken om het domein te verifiëren.

Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van CNAME, neemt u voor hulp contact op met de ondersteuning van cPanel.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen - cPanel

Als het DNS van uw domein wordt gehost met cPanel, werkt u de MX-records van het domein bij, zodat u e-mails in uw op een domein gebaseerde accounts kunt ontvangen. Volg hiervoor de volgende stappen.

1. Meld u aan bij uw cPanel-account.
  2. Zoek de optie DNS-zone-editor onder Domeinen om de MX-records toe te voegen.

3. Selecteer de MX-record voor het relevante domein.
  4. Voer 10 in als prioriteit en mx.zoho.com als bestemming. Klik nu op Een MX-record toevoegen.
  5. Selecteer de optie MX-record opnieuw, voer 20 als prioriteit en mx2.zoho.com in en klik op Een MX-record toevoegen.
  6. Selecteer de optie MX-record opnieuw, voer 50 als prioriteit en mx3.zoho.com in en klik op Een MX-record toevoegen.

7. De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

Nadat u dit hebt opgeslagen, hebt u de MX-records toegevoegd aan uw cPanel DNS. U kunt het invullen van MX-records controleren met behulp van www.mxtoolbox.com van derden. Wanneer u de domeinnaam opgeeft in de tool, worden de MX-records van Zoho Mail geretourneerd. Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van de MX-vermeldingen, neemt u contact op met de ondersteuning van cPanel voor hulp bij het bijwerken van de MX-records van uw domein. Wanneer er naast de opgegeven records voor Zoho Mail aanvullende vermeldingen worden geretourneerd, ontvangt u mogelijk geen e-mails in Zoho Mail.