Extensies van Zoho Projects en Asana in Zoho Mail

Inhoudsopgave

Zoho Projects

Zoho Projects is projectmanagementsoftware voor het plannen en volgen van en samenwerken aan projecten en taken binnen uw team. eWidget ondersteunt de integratie met Zoho Projects, zodat u uw projecten en taken vanuit Zoho Mail kunt beheren. Zoho Projects moet worden geconfigureerd om dit te kunnen gebruiken in eWidget.

Zoho Projects instellen

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Ga naar Instellingen >> de kaart Integraties.
  3. Selecteer de kaart Zoho Projects.
  4. Kies een portal in de weergegeven vervolgkeuzelijst.
  5. Zoho Projects-integratie wordt ingeschakeld en weergegeven in eWidget.

Zoho Projects-integratie gebruiken

Na het instellen volgt u deze stappen om de Zoho Projects-integratie in eWidget te gebruiken:

1. Navigeer naar het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw scherm
  2. Selecteer Zoho Projects in het app-menu
  3. Er wordt standaard een lijst met Openstaande taken van uw meest recente project weergegeven. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Mijn openstaande om de taak-/bugweergave van uw voorkeur te selecteren.
  4. Bekijk de lijst met uw Recente projecten en Alle projecten door op de vervolgkeuzelijst in de koptekst te klikken.
  5. Klik op het pictogram Toevoegen om een taak/bug te maken, afhankelijk van de weergave waarin u zich bevindt.

U kunt ook een taak/bug maken vanuit een e-mail terwijl u deze integratie in eWidget gebruikt. De gegevens uit de e-mail worden ingevuld en weergegeven op de desbetreffende velden om het ticket te maken. Gebruik de zoekfunctie om naar taken en bugs te zoeken met de naam of omschrijving. Voeg Opmerkingen en Bijlagen aan een taak of bug toe en wijs deze vanuit eWidget aan meerdere mensen toe.

Asana

Gebruikers van Zoho Mail en Asana kunnen deze integratie gebruiken om taken te maken van e-mails, vervaldata in te stellen en taakeigenaren aan te wijzen binnen Zoho Mail. Dit gebeurt in eWidget.

U moet de Asana-integratie configureren in Zoho Mail om deze te kunnen gebruiken in eWidget.

De Asana-integratie instellen in eWidget:

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account.
  2. Ga naar Instellingen >> de kaart Integraties.
  3. Navigeer naar Asana en klik erop.
  4. Klik op Authenticeren.
  5. U wordt doorgestuurd naar de authenticatiepagina in Asana.
  6. Voer uw gegevens in en klik op Aanmelden om uw account te authenticeren.
  7. In Zoho Mail selecteert u uw Werkruimte in de vervolgkeuzelijst onder de sectie Werkruimteselectie.

De Asana-integratie wordt ingeschakeld en wordt vermeld in het app-menu in eWidget.

De Asana-integratie gebruiken in eWidget:

1. Klik op het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  2. Selecteer Asana in het app-menu van eWidget.
  3. U ziet opties voor het openen, weergeven, maken en taken opzoeken in die specifieke Werkruimte.

U kunt ook toegang krijgen tot de projecten van die specifieke werkruimte en de taken in eWidget als compleet markeren.

Mijn taken:

Met deze optie kunt u de taken die aan u zijn toegekend in de werkruimte bekijken, wijzigen en er opmerkingen onder plaatsen.

Taak maken:

De taken die u maakt in eWidget, worden direct weergegeven in Asana.

1. Selecteer Asana in het app-menu in eWidget.
  2. Selecteer Nieuwe taak maken.
  3. Vul alle benodigde gegevens in de desbetreffende velden in en klik op Maken.

U kunt ook een taak maken van de e-mail terwijl de Asana-integratie acties is. Klik op Taakmaken in eWidget en de belangrijke gegevens worden, indien beschikbaar, ingevuld in de desbetreffende velden.

Taak zoeken:

U kunt deze twee filterparameters gebruiken in het gedeelte Zoeken naar taak om minder lang bezig te zijn met zoeken.

Toegewezene - De persoon aan wie de taak is toegewezen.

Naam - Naam van de taak.

Projecten:

Al uw projecten die zijn gekoppeld aan deze specifieke werkruimte worden hier vermeld. U kunt onder elk project een reeks taken openen en via deze sectie toegang krijgen.