eWidget gebruiken in Zoho Mail - Zoho Desk - Zendesk - Zoho Assist

Zoho Mail biedt soepele integratie met Helpdesk-apps, zoals Zoho Desk, Zendesk en Zoho Assist in de vorm van extensies, waarmee u informatie kunt bekijken en openen, en waarmee u acties kunt uitvoeren in die toepassingen zonder dat u uw postvak hoeft te verlaten. Deze extensies zijn toegankelijk vanuit eWidget aan de rechterkant van uw Postvak IN.

Zoho Desk

Zoho Desk is een online, context-bewuste helpdesksoftware die uw technici van de klantenservice helpt bij het beheren van de tickets die aan hen worden toegewezen. U kunt tickets maken, toewijzen, opzoeken en bekijken vanuit Zoho Desk in eWidget. Dankzij deze integratie kunt u in eWidget informatie weergeven over de tickets die aan u zijn toegewezen terwijl u de bijbehorende e-mails leest.

U moet de Zoho Desk-integratie configureren in Zoho Mail om de integratie te kunnen gebruiken in eWidget.

Uw Zoho Desk-extensie instellen:

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account
  2. Ga naar Instellingen >> de kaart Integraties.
  3. Navigeer naar Zoho Desk en klik erop.
  4. Kies een portal in de vervolgkeuzelijst om de installatie te voltooien.
  5. Zoho Desk wordt vermeld in het app-menu in eWidget.

Zoho Desk-integratie gebruiken

Na het instellen volgt u deze stappen om de Zoho Desk-integratie in eWidget te gebruiken:

1. Klik op het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  2. Selecteer Zoho Desk in het app-menu.
  3. U ziet opties voor het openen, weergeven, maken, opzoeken en toegang krijgen tot de tickets in die specifieke portal.

U kunt ook via eWidget opmerkingen plaatsen bij de tickets om intern met uw ondersteuningspersoneel te communiceren en om de niet-toegewezen tickets toe te wijzen.

Mijn openstaande tickets:

In dit gedeelte worden alle openstaande tickets weergegeven die aan u zijn toegewezen in die specifieke portal. U krijgt tevens de mogelijkheid om er opmerkingen bij te plaatsen. U kunt de filters gebruiken om de tickets weer te geven op basis van status en/of kanaal.

Niet-toegekende tickets:

De niet-toegekende tickets staan vermeld onder deze sectie en kunnen worden gefilterd op basis van de vooraf gedefinieerde reeks status- of kanaalparameters die u in Zoho Desk hebt ingesteld. Zo maakt u het eenvoudiger om tickets te identificeren en toe te wijzen aan de desbetreffende medewerkers van het ondersteuningsteam. Als u bijvoorbeeld de statusparameter 'Opvolgen' hebt gemaakt in Zoho Desk, wordt deze weergegeven als een parameter onder Status in het filtermenu van het gedeelte Niet-toegewezen taken.

Ticket maken:

U kunt direct een ticket maken en toewijzen via eWidget in Zoho Mail. Het ticket wordt vervolgens automatisch gesynchroniseerd en weergegeven in Zoho Desk.

1. Klik op het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  2. Selecteer Zoho Desk in het app-menu in eWidget.
  3. Selecteer Ticket maken.
  4. Vul alle benodigde gegevens in de desbetreffende velden in.
  5. Wijs het ticket toe aan iemand door zijn/haar naam in te voeren of door de naam te kiezen in de vervolgkeuzelijst in het veld Eigenaar van aanvraag en klik op Maken.

U kunt ook tickets van een e-mail maken met de optie Ticket maken. De gegevens in de e-mail worden voor u ingevuld in de desbetreffende velden, zodat u eenvoudig een ticket kunt maken.

Tickets weergeven:

De sectie Tickets weergeven is standaard ingesteld op Alle zaken, en geeft alle tickets in die portal op één locatie weer. Als u aangepaste weergaven hebt gemaakt in Zoho Desk, kunt u deze selecteren in de vervolgkeuzelijst om de tickets uit die specifieke weergave weer te geven.

Pas de filters in deze sectie toe (status en kanaal) naast de weergaven om uw zoekopdracht op een effectieve manier te verfijnen.

Ticket zoeken:

Met de drie efficiënte parameters voor filters in de sectie Ticket zoeken kunt u uw zoekopdracht verfijnen.

Contactpersoon - Het e-mailadres van de gebruiker.
Medewerker - De persoon aan wie het ticket is toegewezen.
Ticket-id - Het referentienummer van het ticket.

Zendesk

Gebruikers van Zoho Mail en Zendesk kunnen de Zendesk-extensie in eWidget gebruiken om tickets in Zendesk te bekijken, wijzigen en sluiten, en ze kunnen opmerkingen onder de tickets plaatsen of hierop reageren. Ze kunnen zelfs binnen Zendesk tickets maken.

U moet de Zendesk-extensie instellen in Zoho Mail om deze te kunnen gebruiken in eWidget.

De Zendesk-extensie instellen in eWidget:

1. Ga naar Instellingen >> de kaart Integraties.
  2. Navigeer naar Zendesk en klik erop.
  3. Voer de naam van uw subdomein in het opgegeven veld in en klik op Verifiëren.
  4. U wordt doorgestuurd naar de authenticatiepagina in Zendesk.
  5. Voer uw gegevens in en klik op Aanmelden
  6. Klik op Toestaan om door te gaan met de installatie.
  7. De Zendesk-extensie wordt ingeschakeld en wordt vermeld in het app-menu in eWidget.

De Zendesk-extensie gebruiken in eWidget:

1. Navigeer naar het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  2. Selecteer Zendesk in het app-menu.
  3. U ziet opties voor het openen, weergeven, maken, opzoeken en toegang krijgen tot de tickets in dat specifieke subdomein.

Gebruik eWidget om de desbetreffende velden in te vullen met de informatie uit een e-mail als u een ticket in de Zendesk-extensie maakt. U kunt ook opmerkingen als openbare reactie of een interne notitie plaatsen onder de tickets en u kunt de niet-toegekende tickets toekennen.

Mijn openstaande tickets:

Bekijk en reageer in het subdomein op de tickets die aan u zijn toegekend. U kunt ook de filteropties Status, Prioriteit en Type gebruiken.

Niet-toegekende tickets:

De Niet-toegekende tickets in Zendesk staan vermeld in deze sectie en kunnen worden gefilterd met de opties Status, Prioriteit en Kanaal die u hebt ingesteld in Zendesk.

Tickets weergeven:

De sectie Tickets weergeven is standaard ingesteld op Uw onopgeloste tickets. U kunt de andere opties kiezen in de vervolgkeuzelijst. Daar staan zowel de vooraf gedefinieerde als de aangepaste weergaven in die u hebt gemaakt (indien die er zijn).

Ticket zoeken:

U kunt deze drie filterparameters gebruiken in het gedeelte Ticket zoeken om uw zoekopdracht op een effectieve manier te verfijnen.

• Aanvrager - Het e-mailadres van de gebruiker.
  • Toegewezene - Degene aan wie het ticket is toegewezen.
  • Ticket-id - Het referentienummer van het ticket.

Ticket maken:

De tickets die u maakt in eWidget in Zoho Mail worden direct weergegeven in Zendesk.

1. Selecteer Zendesk in het app-menu in eWidget.
  2. Klik op Ticket maken.
  3. Vul alle benodigde gegevens in de desbetreffende velden in.
  4. Wijs het ticket toe aan iemand door zijn/haar naam in te voeren of door de naam te kiezen in de vervolgkeuzelijst in het veld Toegewezene en op Maken te klikken.

U kunt een e-mail omzetten in een ticket in Zendesk door de optie Ticket maken te selecteren. De gegevens in de e-mail worden voor u ingevuld in de desbetreffende velden, zodat u eenvoudig een ticket kunt maken.

Zoho Assist

Zoho Assist is software voor directe ondersteuning op afstand. Hiermee kunt u uw technici ondersteunen bij het plannen en aanbieden van het delen van het beeldscherm om uw klanten te ondersteunen. U kunt ondersteuning op afstand starten of plannen of uw scherm delen met de andere persoon vanuit uw postvak in eWidget terwijl u de bijbehorende e-mails leest. Zoho Assist-integratie is standaard ingeschakeld in Zoho Mail voor alle gebruikers die allebei deze services gebruiken.

Zoho Assist-integratie gebruiken in Zoho Mail

1. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account
  2. Klik op het pictogram eWidget in de hoek rechts onderaan uw postvak.
  3. Selecteer Zoho Assist in het app-menu in eWidget om een ondersteuningssessie op afstand te plannen of starten of om uw scherm vanuit uw postvak te delen.

Een sessie voor ondersteuning op afstand plannen:

1. Selecteer Zoho Assist in het app-menu van eWidget.
  2. Klik op Ondersteuning op afstand >> Plannen.
  3. Indien een bijbehorende e-mail geopend is, vult eWidget de beschikbare informatie in de desbetreffende velden aan.
  4. U kunt wijzigingen aanbrengen in elk gewenst veld. Als u klaar bent, klikt u op Plannen.