Zoho Mail - Toegang via Exchange ActiveSync

Exchange ActiveSync (EAS) is een bedrijfseigen protocol, ontworpen om e-mails, agenda's, contactpersonen, taken en notities op de e-mailserver te synchroniseren met mobiele apparaten. Zoho Sync voor mobiele apparaten maakt gebruik van het Microsoft® Exchange ActiveSync®-protocol voor het uitvoeren van draadloze synchronisatie van Zoho-apps met de ingebouwde apps voor mobiele apparaten (Mail, Calendar, Contacts, Tasks en Notes). Zoho Sync voor mobiele apparaten maakt synchronisatie in twee richtingen mogelijk van Zoho Mail, Calendar, Contacts, Tasks en Notes.

Zoho Mail kan met behulp van de configuratie-informatie in deze handleiding via Exchange Sync op alle standaard-Exchange Sync-clients worden geopend. U hebt misschien een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig om het account voor andere apparaten in te stellen als u verificatie op basis van twee factoren hebt ingeschakeld.

U kunt ook de mobiele apps van Zoho downloaden voor iOS- en Android-apparaten om de geavanceerde functies in Zoho Mail in slechts één klik op uw mobiele apparaat te gebruiken, zonder allerlei ingewikkelde configuraties.

Let op:

Exchange ActiveSync is beschikbaar voor Outlook voor versie 2013 en hoger.

Serverinstellingen van Zoho Exchange Activesync

U kunt uw Zoho Mail-account met de gegevens hieronder op elke standaard-Exchange Activesync-client configureren.

Server Settings (zakelijke gebruikers met een domeingebaseerd e-mailadres,u@uwdomein.com):

Naam inkomende server: msync.zoho.com
Gebruikersnaam:u@uwdomein.com
Wachtwoord: Voer het wachtwoord van uw Zoho-account in. (U hebt misschien een app-specifiek wachtwoord nodig als twee-factor-authenticatie is ingeschakeld).

Let op:

Exchange ActiveSync wordt alleen ondersteund voor door het bedrijf betaalde abonnementen. De ondersteuning is niet beschikbaar voor persoonlijke accounts.

Hoogtepunten van Zoho Sync

Zoho Sync gebruikt een op HTTPS-gebaseerde, veilige verbinding om uw gegevens te synchroniseren tussen de Zoho-apps en uw mobiele apparaat.

Mail

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen van uw e-mail met uw mobiele apparaten.
  2. De volgende acties worden ondersteund en gesynchroniseerd:
    • Het opstellen en verzenden van e-mail
    • Het weergeven van mappen
    • Het beantwoorden/doorsturen van e-mails
      • Slim beantwoorden/doorsturen van e-mails
    • Weergeven/verwijderen van e-mails
    • Het weergeven van de gegevens in Aan/Cc
    • Het markeren van e-mails als gelezen/ongelezen
    • Het verplaatsen van e-mails van de ene naar de andere map
    • Tags/labels

Agenda

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen van de standaardagenda in Zoho Agenda met de ingebouwde agenda van het mobiele apparaat.
  2. De gebeurtenissen kunnen worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd in een van de twee agenda's. Vervolgens wordt dit direct gesynchroniseerd.
  3. Eenrichtingssynchronisatie wordt ondersteund voor links naar de client voor uitnodigingen voor vergaderingen.
  4. De optie 'Add Attendees' wordt ondersteund voor gebeurtenissen die zijn gemaakt na de onderbreking van een herhalende gebeurtenis door deze te verbreken.

Contactpersonen

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen (Add/ Edit/ Delete) tussen de contactpersonen op uw telefoon en de contactpersonen die u hebt opgeslagen in Zoho Contacts.
  2. De volgende standaardvelden worden ondersteund voor gegevenssynchronisatie in de contactpersonen:
    • Voornaam
    • Achternaam
    • Functie
    • Bedrijf
    • E-mail
    • Telefoonnummer, werk
    • Telefoonnummer, privé
    • Mobiel
    • Fax
    • Overig
    • Adres, werk
    • Adres, privé
    • Geboortedatum
    • Opmerkingen

Taken

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen van uw e-mail met uw mobiele apparaten.
  2. Taakcategorieën/-labels worden ondersteund.
  3. Hieronder volgen de beperkingen in Zoho Sync:
    • Het toevoegen van subtaken, toegewezen personen en bijlagen aan taken wordt niet ondersteund door het EAS-protocol.
      • De subtaken van de taak van Zoho Mail worden als afzonderlijke taken gesynchroniseerd.
      • Als u een hoofdtaak sluit, worden alle bijbehorende subtaken gesloten.
  4. Klantspecifieke beperking:
    • Mapspecifieke bewerkingen zijn niet toegestaan voor sommige clients.

Opmerking

• De clients die geen mapspecifieke bewerkingen ondersteunen zijn:
    • Outlook, Samsung, Android en Nine App.
  • Client-specifiek gedrag en beperkingen bij Samsung:
    • Taken worden in de agenda-app opgeslagen als een afzonderlijke agenda.
    • De bewerking om taken te verplaatsen wordt niet ondersteund.
    • Groepstaken kunnen niet worden toegevoegd vanuit de client.
  • In Android worden taken opgeslagen in een algemene map in de e-mail-app.
  • Taaksynchronisatie wordt niet ondersteund in Windows Mail.

Alle taakacties worden ondersteund in de Blackberry Hub en iOS.

Opmerkingen

Synchronisatie van Notes wordt alleen ondersteund door EAS-versie 14.0 en hoger. Voor clients die met eerdere versies synchroniseren, worden Notes niet gesynchroniseerd.

Ondersteunde acties:

1. Synchronisatie in twee richtingen van alle Notes wordt ondersteund in Zoho Sync.
  2. Notes-categorieën/-labels worden ondersteund.

Let op:

• Notes-synchronisatie wordt mogelijk niet door alle clients ondersteund. De clients die Notes-synchronisatie ondersteunen zijn:
    • iOS-apparaten - Volledige ondersteuning.
    • Android-apps van derden, zoals:
      • NineApp - Mapbewerkingen worden niet ondersteund.
      • BlackBerry Hub - Volledige ondersteuning.
  • Clients die Notes-synchronisatie niet ondersteunen:
    • Outlook, Samsung, Android en Windows Mail.
  • Bijlagen worden niet ondersteund in Notes door het EAS-protocol van Zoho Sync.

Zoho Active Sync inschakelen

Beheerders kunnen Active Sync inschakelen voor gebruikers van het bedrijf vanuit de Admin Console.

1. Aanmelden bij de Zoho Mail Admin Console
  2. Ga naar User in het linkerdeelvenster en selecteer de gebruiker waarvoor u Active Sync wilt inschakelen.
  3. Klik op de User-pagina op Mail Settings in het bovenste menu.
  4. Selecteer Mailbox actions in het linkerdeelvenster.
  5. Scroll omlaag om de optie ActiveSync te vinden en schakel deze in met de schakelknop.

Zodra de beheerder ActiveSync inschakelt voor een gebruikersaccount, kan de gebruiker ActiveSync configureren en gebruiken door de apps te kiezen die moeten worden gesynchroniseerd in hun Zoho Mail-instellingen.

Stappen om de apps te kiezen die u wilt synchroniseren via ActiveSync

1. Meld u aan bij Zoho Mail.
  2. Ga naar Settings > General > ActiveSync.
    Actief synchroniseren
  3. Schakel het selectievakje in naast de app die u wilt synchhroniseren.

Als de gebruiker niet is bijgewerkt naar de nieuwste versie van de EAS, wordt de knop Update weergegeven in de sectie Settings > ActiveSync. Na het bijwerken kunnen de app-specifieke gegevens op het apparaat van de client opnieuw worden geconfigureerd.
bijwerken

Exchange Active Sync wordt niet ondersteund door Outlook voor Mac en Apple Mail op Mac OS omdat ze een ander Exchange-protocol gebruiken.