Zoho Mail - Exchange Activesync

Zoho Mail - Toegang via Exchange Activesync

Exchange Activesync (EAS) is een bedrijfseigen protocol, ontworpen om e-mails, agenda's en contactpersonen op de e-mailserver te synchroniseren met mobiele apparaten.  Zoho Sync voor mobiele apparaten maakt gebruik van het Microsoft® Exchange ActiveSync®-protocol voor het uitvoeren van draadloze synchronisatie van Zoho-toepassingen met de ingebouwde toepassingen voor mobiele apparaten (contactpersonen, agenda's en e-mails). Zoho Sync voor mobiele apparaten maakt synchronisatie in twee richtingen mogelijk van Zoho Mail, agenda's en contactpersonen.

Zoho Mail kan met behulp van de configuratie-informatie in deze handleiding via Exchange Sync op alle standaard-Exchange Sync-clients worden geopend. U hebt misschien een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig om het account voor andere apparaten in te stellen als u verificatie op basis van twee factoren hebt ingeschakeld.

U kunt ook de mobiele apps van Zoho downloaden voor iOS en Android om de geavanceerde functies in Zoho Mail in slechts één klik op uw mobiele apparaat te gebruiken, zonder allerlei ingewikkelde configuraties.

Serverinstellingen van Zoho Exchange Activesync

U kunt uw Zoho Mail-account met de gegevens hieronder op elke standaard-Exchange Activesync-client configureren.

Instellingen voor inkomende server (persoonlijke gebruikers met een e-mailadres,username@zoho.com):

Naam van inkomende server: msync.zoho.comGebruikersnaam: gebruikersnaam@zoho.com Wachtwoord: Voer het wachtwoord van uw Zoho-account in.  (U hebt misschien een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig als verificatie op basis van twee factoren is ingeschakeld).

Instellingen inkomende server (zakelijke gebruikers met een domeingebaseerd e-mailadres,u@uwdomein.com):

Naam van inkomende server: msync.zoho.comGebruikersnaam: u@uwdomein.comWachtwoord: Voer het wachtwoord van uw Zoho-account in.  (U hebt misschien een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig als verificatie op basis van twee factoren is ingeschakeld).

Hoogtepunten van Zoho Sync

Zoho Sync maakt gebruik van een op https gebaseerde, veilige verbinding om uw gegevens te synchroniseren tussen de apps van Zoho en uw mobiele apparaat.

Contactpersonen:

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen (toevoegen/bewerken/verwijderen) tussen de contactpersonen op uw telefoon en de contactpersonen die u hebt opgeslagen in Zoho Contactpersonen.

2. De volgende standaardvelden worden ondersteund voor gegevenssynchronisatie in Contactpersonen:

• Voornaam
  • Achternaam
  • Functie
  • Bedrijf
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer, werk
  • Telefoonnummer, privé
  • Mobiel nummer
  • Fax
  • Overige
  • Adres, werk
  • Adres, privé
  • Geboortedatum
  • Notities

Agenda:

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen van de standaardagenda in Zoho Agenda met de ingebouwde agenda van het mobiele apparaat.
  2. De gebeurtenissen kunnen worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd in een van de twee agenda's. Vervolgens wordt dit direct gesynchroniseerd.

E-mail:

1. Zoho Sync ondersteunt synchronisatie in twee richtingen van uw e-mail met uw mobiele apparaten.
  2. De volgende acties worden ondersteund en gesynchroniseerd:
    • Het opstellen en verzenden van e-mail
    • Het weergeven van mappen
    • Het beantwoorden/doorsturen van e-mails
    • Het weergeven/verwijderen van e-mails
    • Het weergeven van de gegevens in Aan/Cc
    • Het markeren van e-mails als gelezen/ongelezen
    • Het verplaatsen van e-mails van de ene naar de andere map

Beperkingen van Zoho Sync

Zoho Sync biedt geen ondersteuning voor de volgende handelingen terwijl de synchronisatie van de gegevens tussen de services van Zoho en de mobiele apparaten plaatsvindt.

1. Map leegmaken, Prullenbak leegmaken en Map markeren als gelezen worden niet ondersteund
  2. Indien er een pauze plaatsvindt tussen de terugkerende evenementen, wordt deze pauze niet gesynchroniseerd met Zoho Agenda. U ziet nog steeds die bepaalde gebeurtenis op de specifieke datum/tijd in Zoho Agenda.
  3. Vlaggen/labels worden niet ondersteund.
  4. Zoho Sync ondersteunt geen synchronisatie van taken/herinneringen/notities, enz.

Zoho Active Sync inschakelen

Beheerders kunnen Active Sync voor bedrijfsgebruikers inschakelen in het Configuratiescherm, via de optie Services inschakelen/uitschakelen op het tabblad Gebruikersgegevens.

Nadat de beheerder Active Sync voor gebruikersaccounts heeft ingeschakeld, kan de gebruiker Active Sync configureren en gebruiken.