Zoho Mail-module voor WHMCS

De Zoho Mail-module voor WHMCS helpt alle geautoriseerde partners en resellers van Zoho Mail om Zoho Mail-accounts te configureren met behulp van het WHMCS-systeem. Hiermee kunnen klanten Zoho Mail-services met de gewenste specificaties kopen uit de opties die de resellers voor hen beschikbaar hebben gemaakt.

Aanmelden als partner

Zoho Mail biedt mogelijkheden om samen te werken met Zoho. De partners kunnen hun klanten helpen bij het instellen en gebruiken van domeingebaseerde e-mailaccounts met behulp van de beheerconsole voor partners van Zoho Mail. De beheerconsole voor partners helpt de partners bij het beheren van meerdere bedrijven onder hun verantwoordelijkheid.

Als u partner van Zoho Mail wilt worden, gaat u naar de pagina Partner Sign-up page. Voer de relevante gegevens in de verschillende velden van het partneraanmeldingsformulier in en klik op Submit.

Hoe kan ik de Zoho Mail-module voor WHMCS installeren?

1. U kunt de Zoho Mail Provisioning-module downloaden van de WHMCS Marketplace.
  2. Er wordt een ZIP-bestand met de naam 'zoho_mail' gedownload. U moet het bestand op uw computer uitpakken en de map 'zoho_mail' met behulp van uw FTP-client uploaden naar de directory /modules/servers van uw WHMCS-installatie.

E-mailmodule van Zoho Mail voor WHMCS configureren

Een product configureren

1. Aanmelden bij uw WHMCS-account. Ga vervolgens naar het beheerdersgedeelte van WHMCS.
  2. Als u een nieuwe groep wilt maken voor e-mailhostingproducten, klikt u rechtsboven in het venster op het pictogram Configuratie, kiest u System Settings en navigeert u in het linkerdeelvenster naar Products and services . U kunt ook een bestaande groep gebruiken om een nieuw product te maken voor de Zoho Mail-module.
    producten en services
  3. Klik op de kaart Producten/Services en geef uw beheerderswachtwoord op om door te gaan.
  4. Klik op Create a New Group.
    nieuwe groep maken
  5. Geef in de desbetreffende velden de gewenste naam, koptekst en tagline voor de productgroep op. Klik op Wijzigingen opslaan om de groep met de ingevoerde gegevens te maken.
    groep maken
  6. De volgende stap is het maken van een product binnen de zojuist gemaakte groep voor de Zoho Mail-module. Klik op Create a New Product.
    nieuw product maken
  7. Selecteer het producttype en de productgroep in de desbetreffende vervolgkeuzelijsten. Voer de gewenste productnaam in. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Module de optie Zoho Mail.
    product maken
  8. Klik op Doorgaan.
  9. De pagina Product bewerken wordt geopend. Voer op het tabblad Details de productbeschrijving in.
    Product bewerken
  10. Open het tabblad Module-instellingen van de pagina Product bewerken.
  11. In het veld Provide Zoho API credentials moet u de client-ID en het clientgeheim opgeven die zijn verkregen via de Zoho API Console.
    api-aanmeldgegevens
  12. Om de ID en het geheim op te halen, gaat u naar het veld Redirect URL. Kopieer de omleidings-URL.
  13. Meld u aan bij uw Zoho Mail-account en ga naar de Zoho API Console.
  14. Klik op Client-id toevoegen om een nieuwe client-id en clientgeheim te maken om toegang te krijgen tot de Zoho Mail API.
  15. Geef de klantnaam en het klantdomein op, samen met de omleidings-URL die u hebt gekopieerd uit het beheerdersgedeelte van WHMCS.
  16. Klik op Maken om de client-id en het clientgeheim te ontvangen.
  17. Ga naar het tabblad Module-instellingen in het beheerdersgedeelte van WHMCS om het proces te voltooien.
  18. Voer in de desbetreffende velden op de pagina Module-instellingen de ontvangen client-ID en het clientgeheim in. Selecteer in de vervolgkeuzelijst uw domeinregio.
  19. Geef de naam van de beheermap op waarnaar u wilt worden omgeleid na de verificatie.
  20. Klik op Authenticeren.
    verifiëren
  21. Er wordt een scherm weergegeven waarin u wordt gevraagd toestemming te geven voor toegang tot uw Zoho-accountgegevens. Klik op Accepteren.
    accepteren
  22. Het bericht 'Verificatie geslaagd' wordt weergegeven samen met de klantenlijst. Klik op Save Changes.
    verificatie geslaagd

U kunt de klantlicentie en de bijbehorende Zoho Mail-beheerconsole beheren met behulp van de URL's in de klantenlijst.

Configureerbare opties

Met configureerbare opties kunt u uw klanten aangepaste opties voor de Zoho Mail-service bieden.

1. Om configureerbare opties aan een groep toe te wijzen, gaat u naar Setup > Products & Services > Configurable Options.
    configureerbare optie
  2. Klik op Nieuwe groep maken.
    configureerbare groepsoptie
  3. Voer Group Name en Description in. Selecteer het zojuist gemaakte Zoho Mail-product in het gedeelte Toegewezen producten en klik op Wijzigingen opslaan.
    een nieuwe groep maken
  4. Klik op de knop Nieuwe configuratieoptie toevoegen. Het WHMCS-venster Configureerbare optie wordt geopend.
    nieuwe configuratie toevoegen
  5. Configureerbare optie 1: Naam abonnement
    • Voer in het veld Option Name de naam van het abonnement in en selecteer in de vervolgkeuzelijst voor Option Type Quantity. Klik op Save Changes en stel het minimumaantal en maximumaantal postvakken in. Als u een onbeperkt aantal postvakken wilt instellen, geeft u als maximum de waarde 0 op.
    • Voer Postvak in het veld Optie toevoegen in en klik op Wijzigingen opslaan.
      configureerbare opties
    • Voer de gewenste kosten voor Setup en Pricing in op basis van de betalingsfrequentie en klik op Save Changes.
      optie toevoegen
    • De configureerbare optie No. of Mailboxes is ingesteld.
    • Klik op Venster sluiten om terug te gaan naar de pagina Configureerbare opties in het configuratiescherm van WHMCS.
  6. Controleer of de ingestelde configureerbare optie wordt vermeld op de Configurable Option Groups-pagina en klik op Save Changes. Klik op Terug naar groepslijst.

De e-mailmodule voor Zoho Mail is geïnstalleerd en geconfigureerd in het WHMCS-beheervenster.

Let op:

Dit is de aanbevolen manier om de instellingen te configureren. Als u andere vereisten hebt, kunt u de instellingen dienovereenkomstig configureren.

Klantorders goedkeuren

Uw klanten kunnen nu de Zoho Mail-service kopen met het gewenste aantal postvakken en abonnementtype. Nadat uw klant de Zoho Mail-service heeft gekocht, moet u de order goedkeuren om de aankoopprocedure te voltooien.

1. Ga in het WHMCS-beheervenster via het bovenste menu naar Order > List All Orders .
    orders
  2. Alle lopende orders worden weergegeven op de pagina Manage Orders. Klik op de klantnaam van de order die moet worden goedgekeurd.
    orderlijst
  3. Het scherm Klantprofiel wordt geopend. Klik op het tabblad Producten/services.
  4. Klik in het veld Module Commands op de knop Create Account.
  5. Het dialoogvenster Bevestiging moduleopdracht wordt weergegeven. Klik op Yes.
  6. De melding Moduleopdracht geslaagd wordt weergegeven om aan te geven dat een postvak voor het domein is gemaakt. De velden Client Domain, Super Admin, ZOID en Domain Verification worden automatisch ingevuld.
  7. Wanneer dit verificatieproces is voltooid, selecteert u Actief in de vervolgkeuzelijst voor het veld Status om de order goed te keuren. Klik op Save Changes.
    Moduleopdracht geslaagd
  8. U kunt ook betaalde/proefabonnementen toewijzen met de knoppen in het veld Manage Customers.

Let op:

U kunt het toegewezen klantabonnement bekijken en ook de koppeling 'Klik hier' in het veld Client Control Panel gebruiken om naar uw partnerbeheerconsole van Zoho Mail te gaan. Hiervandaan kunt u het verificatieproces voor uw klant uitvoeren.

De order die door uw klant is geplaatst, is geactiveerd. De klant heeft nu toegang tot de beheerconsole van Zoho Mail en het postvak vanaf de pagina Manage Products in het klantgedeelte.