Gebruikershandleiding voor Zoho Mail

IMAP-toegang

Kan ik via IMAP toegang krijgen tot de Zoho Mail-accounts?

Zoho Mail ondersteunt de IMAP-toegang van de Zoho-accounts in standaard-IMAP-clients. De gedetailleerde configuratie-instructies om uw account te upgraden staan op deze help-pagina.

De externe POP-accounts die zijn toegevoegd in Zoho Mail, kunnen echter niet via IMAP vanaf externe clients worden geopend.

Wat zijn de instellingen voor de inkomende en uitgaande Zoho-server om als IMAP-account in te stellen?

Inkomende server: imap.zoho.com Poort: 993Beveiligingstype: SSL
Uitgaande server: smtp.zoho.com Poort: 465
Uitgaande server vereist verificatie. De referenties zijn hetzelfde als uw Zoho-accountgegevens, tenzij u TFA (TFA: Verificatie met twee factoren) hebt ingeschakeld voor uw account. U moet applicatiespecifieke wachtwoorden genereren en gebruiken voor het geval u TFA hebt ingeschakeld.

Ik heb Zoho Mail via IMAP geconfigureerd met de juiste referenties. Ik krijg nog steeds een bericht dat mijn wachtwoord onjuist is in mijn client.

Als u verificatie met twee factoren (TFA) voor uw account hebt ingeschakeld, moet u het applicatiespecifieke wachtwoord genereren en gebruiken in de IMAP-client of het apparaat. Kijk hier voor instructies.

Wanneer ik een e-mail verwijder van mijn IMAP-client, worden de wijzigingen niet doorgevoerd in Zoho Mail.

U moet de opties voor verwijderen instellen in Zoho Mail onder het gedeelte IMAP-toegang. Kies Expunge immediately om de e-mail ook uit het Zoho-account te verwijderen wanneer u de e-mail op het mobiele apparaat hebt verwijderd. Kijk hier voor instructies.

Als u de Instellingen al hebt ingesteld, moet u de map eenmaal vernieuwen om de wijzigingen weer te geven in webmail.

Wanneer ik toegang krijg tot mijn account via IMAP, wordt de foutmelding IMAP Access Blocked weergegeven. Hoe kan ik de blokkering opheffen?

Wanneer er ongebruikelijke activiteit in uw account wordt gedetecteerd via IMAP, wordt IMAP-toegang tot uw account mogelijk 5 minuten tot 5 dagen geblokkeerd, afhankelijk van het type activiteit dat wordt gedetecteerd. Als IMAP-toegang wordt opgeschort vanwege gelijktijdige verbindingen met meerdere clients, kunt u de toegang herstellen door de sessies in ongebruikte clients te sluiten.

U kunt zich aanmelden bij webmail, waar u een optie ziet om uw IMAP-toegang te deblokkeren.

Ik zie duplicaten van verzonden berichten. Hoe voorkom ik duplicaten?

Als u e-mails verzendt met een IMAP-client, worden de verzonden berichten tweemaal weergegeven vanwege een configuratie-instelling in de IMAP-client die u gebruikt. Wanneer er een bericht wordt verzonden via de Zoho SMTP-server, plaatst de server het verzonden bericht in de map Verzonden. De IMAP-client die u gebruikt, kopieert de verzonden berichten opnieuw naar de server, waardoor het bericht wordt gedupliceerd. Sommige klanten hebben de mogelijkheid om deze werking te vermijden.

• Outlook 2010 - Accountinstellingen openen >> selecteer het desbetreffende account >> klik op Wijzigen >> Meer instellingen >> Verzonden items >> selecteer ‘Kopieën van verzonden items niet opslaan’.
  • Outlook 2007 - Klik op Extra >> Accountinstellingen >> E-mailaccounts >> bewerk het IMAP-account van Zoho >> klik op Meer instellingen >> Mappen >> selecteer het tweede keuzerondje ‘Kies een bestaande map of maak een nieuwe map aan om de verzonden items voor dit account in op te slaan’ >> selecteer de map Verzonden in de mappenlijst en klik op OK.
  • Mac Mail-app - Als u Mac Mail-app gebruikt, selecteert u de map Verzonden onder het Zoho-account in uw Mac Mail >> Selecteer het tabblad Postvak boven aan het scherm >> Selecteer ‘Dit postvak gebruiken voor’ >> kies Verzonden.