Zoho Mail Desktop-clientapplicatie

Zoho Mail Desktop Lite-client

Overzicht

De Zoho Mail Lite Desktop-client is een desktopapplicatie met al het gemak en de vertrouwdheid van de Zoho Mail-webapplicatie. Hiermee hebt u eenvoudiger en sneller toegang tot uw Zoho Mail-postvak. De desktopclient wordt gesynchroniseerd met onze webversie, zodat u indien nodig eenvoudig kunt schakelen.

Voordelen van de Zoho Mail Desktop-client

De desktopclient is vergelijkbaar met de webapplicatie, maar heeft een aantal voordelen ten opzichte van de webversie.

• Met de Zoho Mail Lite Client-app hebt u met slechts één klik eenvoudig toegang tot uw Postvak in.
  • De desktopmeldingen en badgemeldingen en het feit dat de applicatie zich up uw desktop bevindt, geven een helder overzicht van uw persoonlijke en zakelijke e-mails.
  • De frameloze look van de applicatie helpt u uw e-mails te beheren zonder afleidende browsertabbladen.
  • Doordat de desktop-app lokaal wordt gehost, wordt de laadtijd geminimaliseerd voor een snellere gebruikerservaring.

Ondersteunde platformen

De Zoho Mail Desktop-endpointapplicatie wordt ondersteund op Windows-, Linux- en Mac-systemen.

Platformen

Ondersteunde versies

macOS

macOS 10.9 en hoger

Linux

• Ubuntu 12.04 en hoger
  • Fedora 21 en hoger
  • Debian 8 en hoger

Windows

Windows 7 en hoger

De applicatie kan voor alle drie de besturingssystemen worden geïnstalleerd via de pagina Zoho Mail Desktop Lite-client.

Installatieprocedure

macOS

1. Ga naar de downloadpagina om het DMG-bestand te downloaden op de computer waarop u de desktopapplicatie wilt installeren.
  2. Open het DMG-bestand om de installatie te starten.
  3. Sleep het Zoho Mail-pictogram naar de map Programma's om de installatie te voltooien.
  4. Start de Zoho Mail-desktopapplicatie door te dubbelklikken op de app in de map applicaties of in het dock.

Linux

1. Ga naar de downloadpagina om het desbetreffende bestand te downloaden.
  2. Open het DEB-bestand om de installatie te starten.
  3. Klik op de knop Installeren in het Linux Software Centre om het installatieproces te starten.
  4. U kunt de applicatie ook vanaf de terminal met behulp van dpkg installeren.
  5. Na de installatie opent u de applicatie vanuit het startvenster.

Windows

1. Ga naar de downloadpagina om het desbetreffende EXE-bestand te downloaden.
  2. Open het EXE-bestand om de installatie te starten.
  3. De melding Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven. Klik op Ja.
  4. Geef de doelmap op in het venster dat wordt geopend.
  5. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.
  6. Start de applicatie vanuit het menu Starten.

Beschikbare opties in de Desktop Client-applicatie

De beschikbare functies in de webversie van Zoho Mail zijn ook beschikbaar in de desktopapplicatie. Deze opties zijn toegankelijk via de werkbalk van de applicatie.

Openen in browser

Met deze optie opent u de huidige weergave van uw Desktop Client-applicatie in uw browser. Hiermee kunt u gemakkelijk schakelen naar de webversie van de Zoho Mail Desktop-applicatie. De optie Openen in browser is alleen beschikbaar in de vervolgkeuzelijst Zoho Mail - Desktop van de werkbalk.

Bewerken

In het menu Bewerken staan de gebruikelijke bewerkingsopties, zoals Ongedaan maken, Opnieuw, Knippen, Kopiëren, Plakken, enzovoort.

De optie Emoji's en symbolen kan worden gebruikt om een apart pop-upvenster met emoji's te openen.

Weergave

• App opnieuw laden: hiermee vernieuwt u de desktopapplicatie handmatig in plaats van met de sneltoetsen. (Gedraagt zich als de knop Vernieuwen in de browser.)
  • Volledig scherm in-/uitschakelen: hiermee kunt u de applicatie maximaliseren en minimaliseren zonder daarvoor op de knoppen in de titelbalk te hoeven klikken.
  • Downloads: hiermee opent u een pop-upvenster met een lijst van alle gedownloade bijlagen. Dit venster kan ook worden geopend met het pictogram in de rechterbenedenhoek van de applicatie.
  • Zoomen: hiermee kunt u inzoomen, uitzoomen en het zoomen resetten om de applicatieweergave aan te passen.