Aanmelden

• Ga naar de homepage van Zoho Mail en klik op Gratis aanmelden. Sign-up-home-page
  • Zoho Mail biedt verschillende abonnementen die aansluiten op uw behoeften. Zodra u het gewenste abonnement hebt gekozen, kunt u zich Aanmelden.
  • Opmerking:
    Naast de vermelde betaalde abonnementen biedt Zoho Mail ook een gratis abonnement voor zakelijke e-mailgebruikers. Als u een gratis abonnement wilt kiezen, klikt u hier of scrolt u omlaag op de prijspagina.

Domein toevoegen

Een domein gebruiken dat u al bezit

• Klik op het keuzerondje Aanmelden met een domein dat ik al bezit en typ uw domeinadres in het tekstveld hieronder.
  • Klik op Toevoegen om verder te gaan. Enter-domain

Een nieuw domein kopen

• Als u geen domein bezit, kunnen wij u helpen met de aanschaf van een domein. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor specifieke datacenters. Als deze optie er niet staat, kunt u eenvoudig het domein kopen bij de host van uw voorkeur en verdergaan.
  • Een nieuw domein kopen:
  • Klik op het keuzerondje Een nieuw domein voor mijn bedrijfkopen en typ de gewenste domeinnaam in het tekstvak en klik op de knop Zoeken.
  • Nadat u een domein hebt gekozen dat u bevalt, klikt u op Doorgaan. Buy-domain

Accountregistratie

• Wanneer u uw domeinnaam opgeeft, wordt u gevraagd om specifieke persoonlijke gegevens op te geven, zoals uw naam, mobiele nummer, land en e-mailadres. Vul het formulier in.
  • Nadat u de vereiste gegevens hebt ingevoerd, klikt u op het selectievakje - Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden en het privacybeleid.
  • Als u dat hebt gedaan, klikt u op Doorgaan. Registration-details
  • Nadat u op Doorgaan hebt geklikt, ziet u een overzicht van uw gegevens, waarin u al uw informatie kunt controleren en zo nodig wijzigingen kunt aanbrengen. Als u klaar bent, klikt u op Aanmelden en wordt u naar de verificatiepagina voor mobiele nummers geleid. Samenvatting

Verificatie van mobiele nummers

• Er wordt een verificatiecode van zeven cijfers verzonden naar het mobiele nummer dat u in de vorige stap hebt opgegeven. Voer de code die u hebt ontvangen in het tekstvak in en klik vervolgens op Mijn mobiel verifiëren. Mobile-verification
  • Opmerking:
    • Volgende aanmeldingen bij uw Zoho Mail-account kunnen met dit mobiele nummer worden gedaan.
    • Als u het eerder ingevoerde mobiele nummer wilt wijzigen, volgt u de instructies op de verificatiepagina.
    • Als u de verificatiecode niet hebt ontvangen, klikt u op Code opnieuw verzenden.
    • We gebruiken uw mobiele nummer niet voor reclamedoeleinden.

Uw Zoho-account beveiligen

• Zoho Mail biedt verificatie met meerdere factoren om uw account te beveiligen. U kunt kiezen uit:
  • Zoho OneAuth, waarvoor u een mobiele app moet installeren.
  • Een code ontvangen op het mobiele nummer van uw voorkeur.
  • Google Authenticator gebruiken.
  • Fysiek beveiligingstoken YubiKey, dat beschikbaar zal zijn na het afronden van uw aanmelding. Secure-account
  • Opmerking:
    U kunt dit ook later doen nadat u de installatie in het Configuratiescherm hebt voltooid door onder aan de pagina op Herinner mij later te klikken.

Betalingen

• In het gedeelte Abonnementsgegevens wordt u gevraagd om gegevens op te geven zoals het aantal gebruiker-ID's dat u wilt aanschaffen en eventuele add-ons die u nodig hebt.
  • Klik op Doorgaan als u de gegevens hebt ingevoerd.
  • Nadat u naar het overzicht van uw bestelling bent doorverwezen, controleert u de gegevens en klikt u op Bevestigen.
    Opmerking:
    Als u wijzigingen wilt aanbrengen, gaat u naar Abonnementsgegevens, klikt u op het pictogram Bewerken en voert u de vorige stappen opnieuw uit.
  • Wanneer u uw bestelling bekijkt, wordt u gevraagd om een factuuradres en betaalgegevens op te geven. Voer de vereiste gegevens in en klik vervolgens op Betalen.
  • Nadat u bovenstaande stappen hebt voltooid en u hebt betaald, wordt u doorgestuurd naar de instellingspagina van uw Zoho Mail-account.

Domein instellen

Eigendom van het domein verifiëren

• Controleer of de opgegeven domeinnaam juist is, voordat u het eigendom van uw domein controleert. Bij spelfouten of als u gegevens moet wijzigen, klikt u op Bewerken en voert u de benodigde correcties uit.
  • Nadat u uw domeinnaam hebt bevestigd, kiest u uw DNS-hostingprovider in de vervolgkeuzelijst. Domain-verification-page1
  • Opmerking:
    Om het eigendom van uw domein te controleren, kunt u een van de drie beschikbare methoden gebruiken. De stappen voor het verifiëren van wijzigingen in uw account zijn afhankelijk van de methode die u kiest.

TXT-methode

• Om uw account via de TXT-methode te verifiëren, hebt u toegang nodig tot de DNS-pagina van uw domeinregistrar.
  • Klik op TXT-methode. TXT-Method1
  • Meld u aan bij het account van uw domeinregistrar.
  • Ga naar de pagina Domeinbeheer of de pagina DNS-record.
  • Zoek de optie om een TXT-record toe te voegen, klik op TOEVOEGEN en selecteer TXT in de lijst. TXT-Method2TXT-Method3
  • Als u een TXT-record wilt toevoegen, hebt u informatie nodig voor de velden Host en Waarde (de titel van het veld kan variëren afhankelijk van de provider). Deze gegevens vindt u op de domeininstellingspagina van Zoho. TXT-Method4
  • Het veld Host kunt u leeg laten of u kunt hier '@' of uw domeinnaam invoeren.
  • Voor het veld Waarde kopieert u de waarde 'zoho-verification=zb1*******.zmverify.zoho.***' (uniek voor elk domein) op de domeininstellingspagina van Zoho en plakt u deze in het veld TXT-waarde.
  • Als TTL bewerkbaar is, kiest u de kortste 'Time To Live' en krijgt u snellere verificatie.
  • Klik op Opslaan wanneer u klaar bent. TXT-Method5
  • Wacht ongeveer twee uur voordat u op de knop Verifiëren met TXT klikt op de domeininstellingspagina van Zoho.
  • Opmerking:
    De schermafbeeldingen en processen die hier worden vastgelegd zijn afkomstig van de domeinprovider GoDaddy. De pagina van uw domeinregistrar kan er anders uitzien.

CNAME-methode

• Om uw account via de CNAME-methode te verifiëren, hebt u toegang nodig tot de DNS-pagina van uw domeinregistrar.
  • Klik op CNAME-methode. CNAME-Method1
  • Meld u aan bij het account van uw domeinregistrar.
  • Ga naar de pagina Domeinbeheer of de pagina DNS-record.
  • Zoek de optie om een CNAME-record toe te voegen, klik op Toevoegen en selecteer CNAME in de lijst. CNAME-Method2CNAME-Method3
  • Als u een CNAME-record wilt toevoegen, hebt u gegevens nodig voor de velden Host en Waarde (de titel van het veld kan variëren afhankelijk van de provider). Deze gegevens vindt u op de domeininstellingspagina van Zoho. CNAME-Method4
  • Voor het veld Host kopieert u de waarde 'zb15*****4' (deze is uniek voor elk domein) op de domeininstellingspagina van Zoho en plakt u deze in uw DNS-pagina.
  • Voer voor het veld Wijst naar 'zmverify.zoho.com' in.
  • Als TTL bewerkbaar is, kiest u de kortste 'Time To Live' en krijgt u snellere verificatie.
  • Klik op Opslaan wanneer u klaar bent. CNAME-Method5
  • Wacht ongeveer twee uur voordat u op de knop Verifiëren met CNAME klikt op de domeininstellingspagina van Zoho.
  • Opmerking:
    De schermafbeeldingen en processen die hier worden vastgelegd zijn afkomstig van de domeinprovider GoDaddy. De pagina van uw domeinregistrar kan er anders uitzien. Raadpleeg dit helpdocument voor providerspecifieke instructies.

Gebruikers toevoegen aan uw bedrijf

• Na een succesvolle domeinverificatie wordt u gevraagd een naam op te geven om de eerste gebruiker te maken op basis van uw domein. De eerste gebruiker die u maakt, wordt standaard een superbeheerder. De superbeheerder heeft alle privileges voor alle gebruikers in uw bedrijf.
  • Nadat u de gebruikersnaam hebt opgegeven, klikt u op Account maken. Add-superadmin1
  • Nadat u de superbeheerder hebt toegevoegd, kunt u andere gebruikers toevoegen en hun accounts maken in uw bedrijf.
  • Klik op Doorgaan naar gebruikers toevoegen om de pagina Gebruiker toevoegen van het gedeelte Gebruikersdetails in het Configuratiescherm te openen.
  • Opmerking:
    U kunt op verschillende manieren gebruikers toevoegen in Zoho Mail, afhankelijk van uw wensen.
    • Gebruikers een voor een toevoegen.
    • Gebruikers importeren via een CSV-bestand.
    • Gebruikers importeren vanuit CRM
  • Wanneer u een gebruiker toevoegt, maakt u een individueel account voor diegene binnen uw bedrijf. U geeft de gebruiker een uniek e-mailadres en wachtwoord waarmee de gebruiker toegang heeft tot het account.

Gebruiker(s) toevoegen

• Klik op de knop Gebruiker toevoegen.
  • Voer de gewenste gebruikersnaam in en selecteer een domein in de vervolgkeuzelijst. U moet ook een wachtwoord opgeven waarmee de gebruiker zich kan aanmelden.
  • U kunt ook de optie Gebruiker dwingen om wachtwoord tijdens de eerste aanmelding te wijzigen inschakelen, afhankelijk van uw beveiligingsvereisten.
    Opmerking:
    Als u bovenstaande optie inschakelt, wordt de gebruiker gevraagd het wachtwoord van het account te wijzigen wanneer hij of zij zich voor het eerst aanmeldt.
  • Klik op OK om het toevoegen van de gebruiker te voltooien. Add-user1
  • Voer bovenstaande stappen opnieuw uit om zoveel gebruikers toe te voegen als u wilt.

Gebruiker(s) importeren met een .CSV-bestand

• Klik op de optie Gebruiker importeren en selecteer vervolgens de optie .CSV-bestand. Add-user2
  • U kunt het .CSV-bestand maken met elke spreadsheet-app, bijvoorbeeld Zoho Sheets of Excel. Download het voorbeeldbestand hier.
  • Als het .CSV-bestand klaar is, klikt u op de knop Bestand kiezen en selecteert u het .CSV-bestand.
  • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Beschikbare domeinen het domein dat u wilt gebruiken wanneer u gebruikers importeert.
  • U kunt gebruikers ook dwingen om wachtwoord te wijzigen dat u tijdens hun eerste aanmeldpoging hebt ingesteld door dat vakje in te schakelen.
  • Als het importeren is voltooid, klikt u op OK. Add-user3
  • Opmerking:
    Deze functie is alleen beschikbaar voor betaalde accounts.

Gebruiker(s) importeren vanuit CRM

• Als uw bedrijf een Zoho CRM-account heeft en u e-mailhosting voor dat domein instelt, kunt u de gebruikers die in Zoho CRM staan, direct importeren in Zoho Mail.
  • Opmerking:
    U moet de superbeheerder zijn in zowel Zoho CRM als Zoho Mail om deze optie te kunnen gebruiken.
  • Klik op de optie Gebruiker importeren en selecteer vervolgens de optie Vanuit CRM in de vervolgkeuzelijst. Add-user4
  • De gebruikers in de CRM van uw bedrijf (met de bijbehorende op domein gebaseerde e-mailadressen) worden rechtstreeks toegevoegd aan uw Zoho Mail Suite.
  • Opmerking:
    • Andere gebruikers die geen deel uitmaken van uw CRM kunnen worden toegevoegd met de optie Gebruiker toevoegen of de optie Importeren met .CSV-bestand.
    • Als de Zoho CRM-gebruikers die u wilt importeren hetzelfde domein hebben als Zoho Mail, kunnen de gebruikers direct worden geïmporteerd. Als u echter gebruikers van verschillende domeinen wilt importeren, moeten deze gebruikers worden uitgenodigd.
  • Meer informatie over het toevoegen van gebruikers aan uw Zoho Mail-account vindt u hier.

Groepen

• Groepen of distributielijsten zijn algemene e-mailadressen die worden gedeeld door een groep gebruikers met een gemeenschappelijk doel. Wanneer een e-mail wordt verzonden naar het groepsaccount, gaat er een kopie van de e-mail naar alle afzonderlijke leden van de groep. Een groep maken:
  • Klik op Doorgaan naar Groepen maken om het gedeelte Groepen in het Configuratiescherm te openen.
  • Klik op Groep toevoegen. Groups2
  • Geef de vereiste informatie op en klik op Groep maken. Groups1
  • Uw groep is nu gemaakt.
  • Opmerking:
    • U kunt er ook voor kiezen deze stap over te slaan en in latere stadia groepen toe te voegen.
    • Raadpleeg dit helpdocument voor meer informatie over groepen.

E-mailbezorging configureren

• Dit is een van de meest cruciale stappen in het opzetten van uw zakelijke e-mail. U moet de MX-records van uw domein configureren in de DNS-hostingprovider (DNS-beheer) zodat de gebruikers en groepen die u hebt gemaakt e-mails kunnen ontvangen. MX-records (Mail eXchange) zijn de speciale vermeldingen in DNS die de e-mailserver van uw domein aanduiden.
  • Opmerking:
    • De MX-records veranderen afhankelijk van het datacenter van waaruit u Zoho Mail gebruikt. Raadpleeg de records die in het instellingsscherm worden weergegeven om verwarring te voorkomen.
    • Voor gedetailleerde instructies over het toevoegen van MX-records in het webportal van uw domeinregistrar kunt u de naam van uw domeinregistrar kiezen tijdens het instellen, de help-pagina ervan raadplegen of contact opnemen met de ondersteuning ervan.
    • De onderstaande schermafbeeldingen zijn van GoDaddy en kunnen afwijken van de gebruikersinterface van uw domeinregistrar.
    • De hieronder genoemde waarden zijn algemeen. Raadpleeg uw domeininstellingspagina van Zoho voor de specifieke MX-waarden van uw domein.

Algemene instructies voor het toevoegen van MX-records:

• Meld u aan bij de webportal van uw domeinregistrar.
  • Open het DNS-beheer/de pagina Domeinbeheer/het configuratiescherm DNS voor uw account (hierin staan alle geregistreerde domeinen).
  • Zoek de optie waarin MX-records/e-mailservers/e-mailinstellingen worden gespecificeerd (raadpleeg de helppagina van uw provider of neem contact op met de registrar voor ondersteuning).
    Opmerking:
    Als er bestaande items zijn, moet u deze verwijderen of de prioriteit ervan wijzigen. Als u dit verkeerd doet, verwijst uw MX-informatie mogelijk niet naar Zoho-servers, waardoor uw e-mails niet in uw Postvak in worden bezorgd.
  • Zoek de optie Een nieuwe record toevoegen en klik hierop.
  • Geef de Naam/Host/Subdomein op als @ of laat dit veld leeg.
  • Geef de waarde 'mx.zoho.com' op voor de eerste record en stel de prioriteit in op 10. MX-Record1
  • Volg dezelfde stappen om de tweede en derde MX-record voor uw domein toe te voegen.
  • Voor de tweede record geeft u de waarde 'mx2.zoho.com' op en stelt u de prioriteit in op 20. MX-Record2
  • Geef voor de derde record de waarde 'mx3.zoho.com' op en stel de prioriteit in op 50. MX-Record3
  • Alleen de hierboven vermelde MX-records moeten worden vermeld om te garanderen dat e-mail correct naar uw domein wordt verzonden.
  • Als de TTL bewerkbaar is, selecteert u de kortst mogelijke tijd, zodat de wijzigingen zo snel mogelijk worden doorgevoerd.
  • Selecteer 'Zone-bestand opslaan' of 'Opslaan' om de records toe te voegen. MX-Record4
  • Nadat u alle MX-records hebt geconfigureerd, gaat u naar de domeininstellingspagina van Zoho en klikt u op MX opzoeken
  • Opmerking:
    • U moet alle drie de MX-records toevoegen.
    • Het kan ongeveer twee uur duren voordat de records zijn doorgegeven en u e-mails kunt ontvangen.
    • Raadpleeg dit helpdocument voor providerspecifieke instructies.

SPF en DKIM

• E-mailspoofing is het vervalsen van een e-mail, zodat het lijkt alsof de e-mail is verzonden door iemand anders dan de werkelijke bron. Om ervoor te zorgen dat geldige e-mails uit uw domein bij uw ontvanger worden bezorgd en om e-mailspoofing te voorkomen, raden we u aan SPF-records en DKIM-records voor uw domein toe te voegen.

SPF-record toevoegen

• Opmerking:
    • Voor gedetailleerde instructies voor het toevoegen van de SPF-record in het webportal van uw domeinregistrar kunt u de naam van uw domeinregistrar kiezen tijdens het instellen, de help-pagina raadplegen of contact opnemen met de ondersteuning ervan.
    • De onderstaande schermafbeeldingen zijn van GoDaddy en kunnen afwijken van de gebruikersinterface van uw domeinregistrar.
    • De hieronder genoemde waarden zijn algemeen. Raadpleeg uw domeininstellingspagina van Zoho voor de specifieke SPF-waarde van uw domein. SPF1
  • Meld u aan bij de webportal van uw domeinregistrar.
  • Open het DNS-beheer/de pagina Domeinbeheer/het configuratiescherm DNS voor uw account (hierin staan alle geregistreerde domeinen).
  • Zoek in het DNS-beheer de TXT-records en klik op Toevoegen.
  • Geef de Naam/Host op als '@'.
  • In het veld TXT-waarde moet 'v=spf1 include:zoho.com -all' worden ingevoerd.
  • Klik op Zone-bestand opslaan, Opslaan of Records toevoegen om de wijzigingen op te slaan. SPF2

DKIM-record toevoegen

• Het maken van een DKIM-handtekening omvat twee belangrijke stappen: één in Zoho Mail en één in de webportal van uw domeinregistrar. Op de domeininstellingspagina voor Zoho Mail:
  • Klik op Doorgaan naar DKIM configureren. DKIM1
  • Klik op het pictogram Bewerken naast het domein waarvoor u DKIM wilt configureren. DKIM2
  • Klik op Selector toevoegen om een nieuwe selector voor het domein toe te voegen. DKIM3
  • Geef de naam van de selector op voor het domein dat wordt gebruikt met Zoho Mail. We raden Zoho aan als selectornaam.
  • Klik op Opslaan.DKIM4
  • Er wordt een cel met de TXT-waarde weergegeven met de openbare DKIM-waarde. Kopieer de hele tekst in het veld TXT-waarde en ga vervolgens naar het webportal van uw domeinregistrar. DKIM5
  • In de webportal van uw domeinregistrar:
  • Meld u aan bij het DNS-beheer van uw domeinregistrar.
  • Zoek in uw DNS-beheer de TXT-record en klik op Toevoegen.
  • Typ 'selector._domainkey' in het veld Subdomein/Titel. Vervang 'selector' door de naam van uw selector. Als de naam van uw selector 'zoho' is, is uw record 'zoho._domainkey'.
  • Plak in de TXT-recordwaarde de volledige inhoud die u hebt gekopieerd in het tekstveld TXT-recordwaarde in Zoho Mail (instructies hierboven).
  • Sla de TXT-record op in DNS-beheer. DKIM6
  • Als u klaar bent, gaat u terug naar de domeininstellingspagina voor Zoho Mail en klikt u op Verifiëren. DKIM7
  • Opmerking:
    • Het kan enige tijd duren voordat de record is bijgewerkt. We raden u aan minstens een uur te wachten voordat u op Verifiëren klikt.
    • Controleer hier de geldigheid van DKIM.

E-mailmigratie

• Wanneer u overstapt van uw vorige e-mailprovider, kunt u uw gegevens van de vorige serviceprovider naar Zoho Mail migreren met een van de volgende beschikbare migratiemethoden:
  • IMAP/POP-migratie
  • Migratie vanuit G Suite
  • Migratie vanuit Office 365
  • Migratie vanuit Microsoft Exchange Server
  • Zoho Exchange-migratiewizard
  • U moet de juiste migratiemethode kiezen om een gemakkelijke overdracht mogelijk te maken. Meer informatie over Zoho Mail-migratie. Na het kiezen van de gewenste migratiemethode:
  • Klik op Doorgaan naar Migreren om de migratiepagina te openen.
  • Vul de vereiste informatie in en klik op Migratie toevoegen. Als u migreert van een G Suite-account, moet u uw account verifiëren voordat u de Migratie toevoegt. Migration1
  • Opmerking:
    Als u gegevens van uw vorige e-mailprovider wilt migreren naar de respectieve gebruikersaccounts van Zoho Mail, moeten er gebruikersaccounts worden gemaakt in Zoho Mail voordat u verdergaat met de migratie.

Mobiele toegang

• Zoho Mail heeft meerdere apps voor beheerders onderweg en voor gebruikers om hun e-mail op elke locatie en op elk moment te kunnen controleren. Dit zijn de apps van Zoho Mail:
  • Zoho Mail Admin-app
  • Inbox Insight
  • Zoho Mail-app voor mobiele apparaten
  • Opmerking:
    Meer informatie over mobiele toegang vindt u hier.