Zoho Cliq-integratie

Dankzij de integratie van Zoho Mail met Zoho Cliq kunt u op verschillende manieren rechtstreeks vanuit de Zoho Mail-interface chatten met uw contactpersonen.

Dankzij deze integratie kunt u contact blijven houden met uw collega's zonder dat u uw postvak hoeft te verlaten.

Smart Chat

U kunt uw Zoho Cliq-contactpersonen, -chatgesprekken en -kanalen openen via de Smart Chat-balk onder aan uw postvak. Klik op het pictogram Chats, Contacts of Channels aan de linkerkant van de balk voor een snelle zoekactie op de relevante tabbladen. Voor een uitgebreidere en eenvoudige zoekopdracht kunt u ook op de Smart Chat-balk klikken of de opdracht Ctrl + Space gebruiken. Er wordt een pop-upvenster weergegeven met een zoekbalk en een lijst met uw contactpersonen, direct/groeps-chats en kanalen.

U kunt ook een chat starten met uw contactpersonen vanuit het pop-upvenster voor zoeken. Vermeld de contactpersoon met wie u een chatsessie wilt beginnen met het @-teken en voer het bericht in dat moet worden verzonden. Druk op Enter om de chat te starten.

Chatten in Streams-groep

Vanuit de lijst voor Streams-groepen in het linkerdeelvenster kunt u een chat starten voor alle leden van een Streams-groep. Klik met de rechtermuisknop op de groep waarvoor u een chatsessie wilt starten en kies Chat with this Group. Er wordt een chatvenster met alle groepsleden geopend.

​​

Cliq-integratie in visitekaartje

Het visitekaartje - of de Contact card - van een contactpersoon wordt weergegeven als u de muisaanwijzer op de naam van de gebruiker in een Streams-bericht plaatst of op de contactpersoon in een e-mail klikt. U kunt rechtstreeks vanaf het visitekaartje een chat-, video- of audiogesprek starten met de contactpersoon. Klik op de pictogrammen Start Chat, Start Audio Call of Start Video Call onder het e-mailadres om deze acties uit te voeren.

Chatlet

Met de optie Chatlet kunt u een chat starten met de deelnemers van een Streams-bericht of -e-mail. Als u een chat wilt openen vanuit een e-mail, klikt u op het pictogram Chat about this email, dat wordt weergegeven in de koptekst van het e-mailbericht. Zodra u op het pictogram klikt, wordt het pop-upvenster Start Chat weergegeven met de titel van het chatgesprek en de deelnemers. U kunt de titel bewerken en de deelnemers naar uw eigen inzicht verwijderen/toevoegen.

U kunt ook op hetzelfde pictogram in de rechterbovenhoek van elk bericht van een Streams-groep klikken om een chat met de betrokken groepsleden te starten.

Klik op Start Chat met de gewenste titel en gebruikers. Als er bestaande chatgesprekken zijn voor de e-mail of het bericht, worden de chatnamen van de groep als vervolgkeuzelijst weergegeven wanneer u op het Chatlet-pictogram klikt. U kunt doorgaan in een van de vorige chatgesprekken of een nieuwe chat starten op basis van uw voorkeur.

Let op:

Chatlet is alleen beschikbaar voor zakelijke gebruikers.