DNS-recordconfiguratie voor Yahoo

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in Yahoo.

Yahoo DNS - TXT-records toevoegen voor verificatie

Als uw domeinbeheerder Yahoo is, volg dan de onderstaande stappen.

1. Meld u aan bij uw Yahoo Domain Control Panel. Raadpleeg de account-specifieke Help-pagina voor Yahoo voor duidelijke instructies over toegang tot uw Yahoo Control Panel.
  2. Selecteer Domain in de werkbalk bovenaan de pagina.
  3. Ga naar TXT records en klik op Add.
  4. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer @ in het veld Host in
    • Voer in het veld TXT de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail Admin-console
  5. Klik op de knop Add. U keert terug naar de pagina TXT records, waarop uw nieuwe record wordt weergegeven.
  6. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  7. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Yahoo DNS - CNAME-records toevoegen ter verificatie

Als uw domeinbeheerder Yahoo is, volg dan de onderstaande stappen.

1. Meld u aan bij uw Yahoo Domain Control Panel. Raadpleeg de account-specifieke Help-pagina voor Yahoo voor duidelijke instructies over toegang tot uw Yahoo Control Panel.
  2. Selecteer Domain in de werkbalk bovenaan de pagina.
  3. Ga naar A and CNAME Records en klik op Add.
  4. Geef de code die is gegenereerd op de domeinverificatiepagina van Zoho (bijvoorbeeld zb12345678) op bij Source.​
  5. Geef de waarde in het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho MailAdmin-console op in het veld Destination.
  6. Klik op Add om de wijzigingen op te slaan.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Yahoo DNS

Als uw DNS wordt gehost bij Yahoo, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein te wijzigen en om e-mails te ontvangen.

1. Meld u aan bij uw Yahoo Domain Control Panel. Raadpleeg de account-specifieke Help-pagina voor Yahoo voor duidelijke instructies over toegang tot uw Yahoo Control Panel.
  2. Selecteer Domain in de werkbalk bovenaan de pagina.
  3. Ga naar MX records en klik op Add.
  4. Geef bij Host Name mx.zoho.com op en stel Priority in op 10.
  5. Klik vervolgens op Add.
  6. Klik op Add om nog een record toe te voegen en geef bij Host Name mx2.zoho.com op en stel de prioriteit in op 20.
  7. Klik zodra u klaar bent op Toevoegen.
  8. Klik op Add om de derde record toe te voegen en geef bij Host Name mx3.zoho.com op en stel de prioriteit in op 50.
  9. Klik zodra u klaar bent op Add.

Controleer of alleen de drie bovenstaande records worden vermeld als MX-records. Verwijder alle andere MX-vermeldingen voor het domein. U hebt nu de MX-records toegevoegd voor uw domein dat is geregistreerd bij Yahoo. U kunt de MX-records controleren in de DNS MX Lookup tool van Zoho door uw domeinnaam in te voeren.