Configuratiescherm van Zoho Mail - Help

Yahoo DNS - CNAME-records toevoegen ter verificatie

Als uw domeinbeheerder Yahoo is, volg dan de onderstaande stappen.

1. Meld u aan bij uw account voor Yahoo-domeinbeheer.
  2. Selecteer het Control Panel van het domein dat u hebt toegevoegd in Zoho.
  3. Selecteer Manage Advanced DNS settings.
  4. Selecteer Add Record.
  5. Voer in het veld Source de code in die is gegenereerd in Zoho, zb********.
  6. Geef in het veld Destination de waarde domain.zoho.com op.
  7. Klik op Submit om de wijzigingen op te slaan.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen op de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Zodra uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Yahoo DNS

Als uw DNS wordt gehost bij Yahoo, volg dan de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein te wijzigen en om e-mails te ontvangen.

1. Meld u aan bij Yahoo met uw account voor domeinbeheer.
  2. Selecteer Domain in de werkbalk boven aan de pagina.
  3. Klik op Manage Advanced DNS settings.
  4. Klik op Change MX Records
  5. Geef in het tekstvak de waarde 'mx.zoho.com' op.
  6. Geef in het veld Prioriteit de waarde '10' op.
  7. Volg hetzelfde proces om nog een record toe te voegen
  8. Geef de MX-waarde mx2.zoho.com op en 20 als prioriteit.

De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

9. Controleer of alleen de twee bovenstaande records worden vermeld als MX-records. Verwijder alle andere MX-vermeldingen voor het domein.
  10. Klik op ‘Submit’ om de wijzigingen op te slaan

U hebt nu de MX-records toegevoegd voor uw domein dat is geregistreerd bij Yahoo.