DNS-recordconfiguratie voor WordPress DNS

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in WordPress DNS.

WordPress DNS - TXT-records toevoegen voor verificatie

Als uw DNS-manager WordPress is, volgt u de onderstaande stappen om TXT in WordPress toe te voegen ter verificatie.

1. Meld u aan bij Wordpress met uw account voor domeinbeheer.
  2. Zoek Domains en selecteer het domein dat u wilt bewerken.
  3. Selecteer de optie Change your name Servers and DNS records.
  4. Selecteer DNS-records op het volgende scherm. Op het scherm wordt een lijst weergegeven met de DNS-records die zijn ingesteld voor het geselecteerde domein.
  5. Selecteer TXT in de lijst Type.
  6. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer @ in het veld Host in
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail Admin-console
  7. Klik op Add new DNS record.
  8. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  9. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

WordPress DNS - CNAME-records toevoegen voor de verificatie

Als uw DNS-manager Wordpress is, volgt u de onderstaande stappen om de CNAME in Wordpress toe te voegen ter verificatie.

1. Meld u aan bij Wordpress met uw account voor domeinbeheer.
  2. Zoek Domains en selecteer het domein dat u wilt bewerken.
  3. Selecteer de optie Change your Name Servers and DNS Records .
  4. Selecteer DNS records op het volgende scherm. Op het scherm wordt een lijst weergegeven met de DNS-records die zijn ingesteld voor het geselecteerde domein.
  5. Selecteer in de lijst Type de optie CNAME.
  6. Geef de code die is gegenereerd op de domeinverificatiepagina van Zoho (bijvoorbeeld zb12345678) op bij Host Name.
  7. Geef de waarde in het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail-beheerconsole op bij Alias of (Points to).
  8. Klik op Add New DNS record.
  9. De relevante CNAME-records worden automatisch toegepast op uw domein.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen - Wordpress DNS

Als uw DNS-beheerder Wordpress is, volgt u de onderstaande stappen om de MX-records te configureren voor het ontvangen van e-mails in Zoho Mail.

1. Meld u aan bij Wordpress met uw account voor domeinbeheer.
  2. Zoek Domains en selecteer het domein dat u wilt bewerken.
  3. Selecteer de optie Name servers and DNS.
  4. Voer @ in het tekstvak Name in om het standaarddomein voor e-maillevering aan te geven.
  5. Voer in het veld Points to mx.zoho.com in.
  6. Selecteer 10 in het veld Priority
  7. Klik op Add DNS record.
  8. Voeg nog een MX-record toe met de waarde mx2.zoho.com onder Points to en stel Priority in op 20.
  9. Herhaal de stappen om de derde MX-record met de waarde mx3.zoho.com toe te voegen en stel Priority in op 50.
  10. De relevante CNAME- en MX-records worden automatisch toegepast op uw domein.

Belangrijke aandachtspunten:

• Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails.
  • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt bij de MX Lookup tool:
    • mx.zoho.com
    • mx2.zoho.com
    • mx3.zoho.com

U hebt de MX-records toegevoegd. Het kan 6 tot 24 uur duren voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. U kunt ook controleren of de MX-records zijn bijgewerkt met de MX Lookup tool van Zoho DNS. Na een uur of twee ontvangt u e-mails op uw Zoho-account.