DNS-recordconfiguratie voor Wix DNS

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van uw domein bent en om e-mailbezorging te configureren in Wix DNS.

Wix DNS - TXT-records toevoegen ter verificatie

Als uw DNS wordt gehost door Wix, volgt u de onderstaande stappen om een TXT ter verificatie toe te voegen aan Wix DNS.

1. Meld u aan bij uw Wix-account en ga naar de pagina Domains.
  2. Ga naar het domein dat u wilt verifiëren met Zoho, klik op More (de drie puntjes) en selecteer Manage DNS Records.
  3. Scrol naar TXT (Text) en klik op Add Record.
  4. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer @ in het veld Host in
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail Admin-console.
    • Selecteer 1 hour in het veld TTL.
  5. Klik op Save.
  6. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  7. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Wix DNS - CNAME-records toevoegen ter verificatie

Als uw DNS wordt gehost door Wix, volgt u de onderstaande stappen om een CNAME ter verificatie toe te voegen aan Wix DNS.

1. Meld u aan bij uw Wix-account en ga naar de pagina Domains.
  2. Ga naar het domein dat u wilt verifiëren met Zoho, klik op More (de drie puntjes) en selecteer Manage DNS Records.
  3. Scrol naar CNAME en klik op Add Record.
  4. Geef de code die is gegenereerd op de domeinverificatiepagina van Zoho (bijvoorbeeld zb12345678) op bij Host Name.
  5. Geef de waarde in het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail Admin-console op bij Points to.
  6. Klik op Save wanneer u klaar bent.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Wix DNS

Als uw DNS wordt gehost door Wix, volgt u de onderstaande stappen om MX-records toe te voegen aan Wix DNS om e-mails te ontvangen.

1. Meld u aan bij uw Wix-account en ga naar de pagina Domains.
  2. Navigeer in My Domains naar het domein dat u wilt verifiëren bij Zoho.
  3. Klik op de vervolgkeuzepijl en klik vervolgens op Mailboxes.
  4. Klik in de sectie Mailboxes op Configure your MX Records.
  5. Kies in het pop-upvenster Other voor uw e-mailserviceprovider.
  6. In Wix kunt u de hostnaam of prioriteit niet bewerken. Zie hieronder voor het gedeelte Points to. Voeg mx.zoho.com toe met de prioriteit 10.
  7. Als u klaar bent, klikt u op Add another om de volgende MX-record toe te voegen.
  8. Voeg mx2.zoho.com toe met de prioriteit 20.
  9. Als u klaar bent, klikt u op Add another om de volgende MX-record toe te voegen. Voeg mx3.zoho.com toe met de prioriteit 50.
  10. Klik op OK.

Belangrijke aandachtspunten:

• Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, zijn van invloed op de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van geleverde e-mails.
  • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u incheckt bij de MX Lookup tool:
    • mx.zoho.com
    • mx2.zoho.com
    • mx3.zoho.com

Let op:

De vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

U hebt de MX-records toegevoegd. Het kan 6 tot 24 uur duren voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Na een uur of twee ontvangt u e-mails op uw Zoho-account.

U kunt ook controleren of de juiste MX-gegevens worden weergegeven in de MX record checking tool van Zoho.