Domein met Network Solutions verifiëren

Network Solutions - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer voor uw domein wordt gehost door Network Solutions, volgt u de onderstaande stappen om een CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw Network Solutions-account >> Selecteer Manage Account
  2. Klik onder 'My Domain Names' >> op 'Edit DNS'.
  3. Klik op 'Edit Advanced DNS Records' naast het domein dat u wilt verifiëren met Zoho Mail.
  4. Scrol omlaag naar de sectie CNAME Records (Host Aliases).
  5. Selecteer 'Edit CNAME Records'.
  6. Geef de zb******-code in die u hebt gegenereerd in Zoho.
  7. Selecteer het keuzerondje 'Other Host'.
  8. Geef "zmverify.zoho.com" op in het veld 'Other Host'.
  9. Selecteer Continue en klik op Save Changes.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen - Network Solutions

Als uw DNS wordt gehost bij Network Solutions, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van het domein te wijzigen en om e-mails te ontvangen.

1. Aanmelden bij uw Network Solutions-account >> Selecteer Manage Account
  2. Klik onder 'My Domain Names' >> op 'Edit DNS'.
  3. Klik op 'Edit Advanced DNS Records' naast het domein dat u wilt verifiëren met Zoho Mail.
  4. Scrol omlaag naar de subdivisie Mail Servers (MX Records).
  5. Klik op 'Edit MX Records'.
  6. Geef '10' op in het veld Priority.
  7. Geef 'mx.zoho.com' op in het veld 'Mail Server'.
  8. Voeg nog een MX-record toe met prioriteit 20 en geef bij Mail Server mx2.zoho.com op.
  9. Voeg op dezelfde manier de laatste, derde, MX-record toe met prioriteit 50 en geef bij Mail Server mx3.zoho.com op.

De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

Let op:

Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.

10. Klik op Continue en Save Changes.

Controleer of alleen de bovenstaande 2 records in de resultaten staan om de juiste e-maillevering te garanderen.  Als u de andere MX-records hebt, kunt u mogelijk geen e-mails ontvangen in Zoho Mail.

U hebt MX-records toegevoegd voor uw gehoste Network Solutions-domein. U kunt de MX-records controleren via de externe tool www.mxtoolbox.com, een hulpprogramma van derden om de DNS-records van een bepaald domein te controleren.