DNS-recordconfiguratie voor Network Solutions

Zoho Mail biedt meerdere opties om te verifiëren dat u de eigenaar van het domein bent en e-maillevering te configureren in Network Solutions.

Network Solutions - TXT-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer voor uw domein wordt gehost door Network Solutions, volgt u de onderstaande stappen om een TXT toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw Network Solutions-accountmanager
  2. Klik onder My Domain Names op EDIT DNS en selecteer het domein dat u wilt verifiëren met Zoho Mail.
  3. Klik op Manage en klik vervolgens op Change Where Domain Points.
  4. En klik vervolgens op Advanced DNS.
  5. Blader omlaag naar Tekst (TXT-records) en klik op Edit TXT Records.
  6. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer in het veld Host de optie @ in
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-waarde in die is gegenereerd in de Zoho Mail-beheerconsole
    • Voer in het TTL-veld de waarde 3600 seconden in
  7. Blader omlaag en klik op Continue.
  8. Klik op Save Changes.
  9. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op Verify by TXT.
  10. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Network Solutions - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS-beheer voor uw domein wordt gehost door Network Solutions, volgt u de onderstaande stappen om een CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw Network Solutions-accountmanager
  2. Klik onder My Domain Names op het domein dat u wilt verifiëren met Zoho Mail
  3. Klik op Manage en klik vervolgens op Change Where Domain Points.
  4. En klik vervolgens op Advanced DNS.
  5. Ga naar CNAME en klik vervolgens op de knop Edit CNAME Records.
  6. Geef de Alias op als de code die op uw domeinverificatiepagina van Zoho is gegenereerd (voorbeeld: zb12345678).
  7. Selecteer het keuzerondje 'Other Host'.
  8. Voer in het veld Other Host de waarde uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail-beheerconsole in.
  9. Stel TTL in op 7200.
  10. Selecteer Continue en klik vervolgens op Save Changes.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na een uur of twee aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen - Network Solutions

Als uw DNS wordt gehost bij Network Solutions, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van het domein te wijzigen en om e-mails te ontvangen.

1. Meld u aan bij uw Network Solutions-accountmanager
  2. Klik onder My Domain Names op het domein dat u wilt verifiëren met Zoho Mail
  3. Klik op Manage en klik vervolgens op Change Where Domain Points.
  4. En klik vervolgens op Advanced DNS.
  5. Ga naar MX en klik vervolgens op de knop Edit MX Records.
  6. Geef '10' op in het veld Priority.
  7. Geef mx.zoho.com op in het veld Mail Server.
  8. Voeg nog een MX-record toe en stel Mail server in op mx2.zoho.com en stel Priority in op 20.
  9. Voeg op dezelfde manier de laatste derde M-record toe en stel Mail server in op mx3.zoho.com en stel Priority in op 50.
  10. Selecteer Continue en klik vervolgens op Save Changes.

Let op:

• Wij raden u aan de ondersteunende documentatie van uw DNS-provider door te nemen voor de exacte methode voor het toevoegen van MX-vermeldingen.
    • De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.
    • Controleer of alleen de bovenstaande 2 records in de resultaten staan om de juiste e-maillevering te garanderen. Als u de andere MX-records hebt, kunt u mogelijk geen e-mails ontvangen in Zoho Mail.

U hebt MX-records toegevoegd voor uw gehoste Network Solutions-domein. U kunt de MX-records controleren met de MX-tool voor het controleren van records van Zoho.