Nieuwe domeinen kopen via Zoho Mail

U kunt een nieuw domein registreren via Zoho voor probleemloze e-mailhosting. Wanneer u een nieuw domein registreert met Zoho, wordt dit automatisch geconfigureerd voor gebruik met Zoho Mail. De verificatie verloopt automatisch en de MX-records zijn ook al ingesteld. De beheerder hoeft alleen maar organisatiegebruikers toe te voegen om de accounts in Zoho Mail te gebruiken.

Domeinregistratie:

U kunt een domein registreren of een nieuw domein kopen via de Zoho Mail Suite. U kunt kiezen uit één van de abonnementen en vervolgens een nieuw domein registreren.

1. Geef de domeinnaam op die u wilt registreren.
  2. Selecteer de optie Een nieuw domein kopen voor mijn bedrijf als u nog geen domein hebt.

Let op:

De TLD's .online, .website .tech, .store en .site worden gratis geleverd aan gebruikers van betaalde abonnementen die voor het jaarlijkse abonnementsmodel hebben gekozen.

3. Nadat u de domeinnaam hebt opgegeven, kunt u verdergaan met de volgende stap als het domein beschikbaar is voor registratie.
  4. Geef de benodigde gegevens op voor het registratieproces van het domein.
  5. In de volgende stap wordt een overzicht gegeven van uw contactgegevens, domeingegevens en het geselecteerde abonnement. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn en klik op Aanmelden.
  6. Zodra een domein via Zoho is geregistreerd, kunnen eventuele restituties niet worden verwerkt en kunnen domeinen niet worden geannuleerd. Zodra u het registratieproces hebt voltooid, moet u de gegevens opgeven voor aanmelding van het Zoho-account op de volgende pagina die verschijnt. Het Zoho-account wordt ingesteld als een organisatieaccount.
  7. In het volgende scherm moet u uw creditcardgegevens opgeven voor het domein en het gekozen abonnement. Er verschijnt een overzicht van de betalingen. Zodra de betaling is verwerkt, wordt het domein geregistreerd naar uw account.

Let op:

Volgens de Registrar Accreditation Agreement (RAA) van ICANN moeten tijdens de domeinregistratie de naam, het e-mailadres, het postadres en het telefoonnummer worden opgegeven. Als u niet wilt dat uw gegevens openbaar beschikbaar zijn tijdens een Whois-zoekactie, kunt u kiezen voor privéregistratie.

8. Wanneer u een nieuw domein registreert met Zoho, ontvangt u een e-mail op het e-mailadres dat is opgegeven voor de activatie van het domein.
  9. Wanneer u een nieuw domein registreert met Zoho, worden DNS-instellingen als MX en CNAME geconfigureerd voor Zoho Mail. Het verificatieproces voor het domein is daarom niet vereist voor de domeinen die met Zoho zijn geregistreerd. De beheerder ontvangt e-mails op het e-mailadres dat tijdens de configuratie van het account is opgegeven.
  10. U kunt ook kiezen voor privéregistratie in het gedeelte Domeingegevens om te voorkomen dat uw gegevens worden weergegeven tijdens een Whois-zoekactie.

Let op:

• Zodra een domein via Zoho is geregistreerd, kunnen eventuele restituties niet worden verwerkt en kunnen domeinen niet worden geannuleerd. Het Zoho-account wordt ingesteld als een organisatieaccount nadat u de gegevens voor het account hebt opgegeven.
  • De optie Domein kopen is alleen beschikbaar voor gebruikers van datacenters in de Verenigde Staten.

Domeinen kopen na aanmelding

U kunt zelfs na aanmelden een domein aanschaffen in het configuratiescherm van uw beheerdersaccount.

1. Meld u aan in het configuratiescherm van Zoho Mail.
  2. Selecteer Domeinen in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op de optie Domein kopen.
  4. Voer op de pagina Domein kopen de gewenste domeinnaam in en volg de bovenstaande stappen om het domein te kopen.

DNS-beheer van het domein:

Domeinbeheer is het basisscherm voor DNS, waarin u de DNS-records kunt bewerken voor een domein dat met Zoho is geregistreerd. De DNS-records zijn onder andere CNAME, MX en A-records.

Stappen voor toegang tot DNS-beheer:

1. Aanmelden bij www.zoho.com/mail als hoofdbeheerder/beheerder
  2. Klik op Domeinen >> selecteer het domein dat is geregistreerd met Zoho.
  3. De URL van Domeinbeheer en de inloggegevens die moeten worden gebruikt bij de URL, worden aangeleverd.
  4. U kunt de URL van Domeinbeheer starten in een browser en de inloggegevens gebruiken om u aan te melden en toegang te krijgen tot het DNS.

Het domein activeren:

U ontvangt een e-mail voor activering van het domein op het e-mailadres dat u hebt verstrekt. Het domein wordt pas geactiveerd nadat u het account hebt bevestigd via de link in de e-mail. Als u de e-mail nog niet hebt ontvangen of niet kunt vinden, kunt u de activeringsmail via uw Domeinbeheer opnieuw laten versturen.

Stappen om de activeringsmail opnieuw te versturen

1. Meld u aan bij uw DNS-beheer met behulp van de link en de inloggegevens op de pagina met domeingegevens.
  2. Als u het domein nog niet hebt geactiveerd, is de status van het domein Whois-verificatie in behandeling.
  3. Klik op E-mail opnieuw versturen onder Domeingegevens om de activeringsmail met de link te ontvangen.
  4. Zodra u de e-mail hebt ontvangen, klikt u op de link in de e-mail om uw domein te activeren.

Gekoppelde domeinregistrars

Zoho Mail vereenvoudigt de registratie van domeinen voor klanten dankzij de samenwerking met bepaalde domeinregistrars Terwijl de domeinregistratie verloopt via Zoho Mail, worden uw Whois-gegevensopslag en het vernieuwingsproces van het domein verwerkt door de betreffende domeinregistrar. De volgende registrars zijn gekoppeld aan Zoho Mail:

• OpenSRS
  • GoDaddy

Domain WHOIS

Wanneer u een nieuw domein registreert, worden gegevens van uw registratie, zoals het adres, telefoonnummers en het e-mailadres, gekoppeld aan uw domein en opgeslagen in de WHOIS-directory volgens de IETF-standaarden.

Online zijn er een aantal tools beschikbaar die de WHOIS-gegevens die zijn gekoppeld aan het domein, op aanvraag kunnen leveren. De persoonlijke gegevens, zoals uw e-mailadres, telefoonnummer, enzovoort, kunnen ook gemakkelijk worden opgehaald met behulp van uw domeinnaam. Om te voorkomen dat dergelijke vertrouwelijke gegevens in handen komen van spammers of telemarketeers, kunt u beter voor de optie Privéregistratie kiezen. Dit wordt hieronder beschreven.

Privéregistratie

U kunt kiezen voor privéregistratie als u uw persoonlijke gegevens privé wilt houden. Als u kiest voor privéregistratie, worden uw persoonlijke gegevens niet openbaar gemaakt tijdens een Whois-query waarbij gebruik wordt gemaakt van uw domeinnaam.

Stappen om privéregistratie in te stellen:

1. Aanmelden bij www.zoho.com/mail als hoofdbeheerder/beheerder
  2. Klik op Domeinen >> selecteer het domein dat is geregistreerd met Zoho.
  3. Selecteer in het gedeelte Domeingegevens 'Inschakelen' voor de privéregistratie.

Hiervoor wordt $ 5 extra in rekening gebracht als kosten voor privéregistratie op de kaart waarvan u de gegevens hebt opgegeven. Als u automatische verlenging hebt uitgeschakeld, moet u de kaartgegevens tijdens de privéregistratie opnieuw opgeven.

Domein verlengen:

Automatische verlenging:

Wanneer u een nieuw domein met Zoho registreert, hoeft u zich geen zorgen te maken over verlenging van het domein. Voor het domein wordt automatische verlenging ingesteld en het domein wordt elk jaar opnieuw verlengd. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de kaartgegevens die u tijdens de registratie hebt opgegeven.

U kunt vóór de verlengingsdatum de kaartgegevens wijzigen, bijvoorbeeld als u het domein met een andere kaart wilt verlengen. Klik op de domeinnaam om de pagina Domeinbeheer weer te geven met daarin links voor verlenging en het wijzigen van de kaartgegevens.

U kunt de automatische verlenging van het domein in- of uitschakelen op de pagina Domeingegevens. De abonnementsgegevens voor het domein zijn beschikbaar op de pagina Domeingegevens.

U kunt de kaartgegevens bijwerken via de link 'Kaartgegevens bijwerken' op de pagina Domeinbeheer.

Handmatige verlenging:

Als u hebt gekozen voor handmatige verlenging, ontvangt u een e-mail als herinnering om het domein te vernieuwen. Om het domein te verlengen, moet u zich aanmelden bij het configuratiescherm van Zoho Mail.

1. Meld u aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail.
  2. Ga naar de pagina Domeinen
  3. Bij de domeinen die u hebt geregistreerd met Zoho, wordt de link Verlengen weergegeven, plus informatie over de vervaldatum van het domein.
  4. Klik op de link Verlengen en geef de kaartgegevens op.
  5. Uw domein wordt vernieuwd zodra de transactie is voltooid.

E-mailmeldingen stoppen:

Wanneer u uw domein hebt geregistreerd met Zoho, ontvangt u verschillende e-mailmeldingen over de datum van verlenging en de bijbehorende meldingen. Als u deze e-mailmeldingen over handmatig verlengen niet wilt ontvangen, kunt u die uitschakelen. Als u de e-mailmeldingen hebt uitgeschakeld, ontvangt u geen meldingen of herinneringen meer voor de verlenging van het domein.

RazorPay - Betalingsgateway voor India

RazorPay is één van de veiligste betalingsgateways voor India voor internetbetalingen via creditcard, betaalkaart, netbanking, UPI of e-wallets. RazorPay biedt andere manieren van betaling als er geen betaaloptie via creditcard is. Voor betalingen via RazorPay bieden we echter geen automatische verlenging of registratie van het domein van meer dan één jaar. Als het domein via deze betalingswijze is aangeschaft, moet het domein handmatig na een jaar worden verlengd.

Domein overdragen - Autorisatiecode

U kunt het domein overdragen naar een andere domeinhostingprovider door de autorisatiecode op te vragen. Wanneer u het domein overdraagt, worden de DNS-records, de verlenging en de naamservers beheerd door de nieuwe provider.

Stappen voor het overdragen van uw DNS-beheer naar een andere provider:

1. Aanmelden bij www.zoho.com/mail als hoofdbeheerder/beheerder
  2. Klik op Domeinen >> selecteer het domein dat is geregistreerd met Zoho.
  3. De URL van Domeinbeheer en de inloggegevens die moeten worden gebruikt bij de URL, worden aangeleverd.
  4. U kunt de URL van Domeinbeheer starten in een browser en de inloggegevens gebruiken om u aan te melden en toegang te krijgen tot het DNS.
  5. Ga naar Autorisatiecode onder Domeingegevens.
  6. Selecteer Versturen via e-mail om de code te ontvangen op het e-mailadres dat u tijdens de registratie in Zoho hebt opgegeven.
  7. U kunt met de autorisatiecode voor het verplaatsen van uw domein contact opnemen met de nieuwe hostingprovider.

Let op:

• U moet uw domein ontgrendelen tijdens de verplaatsing van het domein vanuit Zoho. Het domein wordt na ontgrendeling binnen 30 minuten automatisch opnieuw vergrendeld.
  • De domeinnaam moet zijn ontgrendeld wanneer u de autorisatiecode opgeeft aan uw nieuwe provider om de configuratie van de hosting te kunnen wijzigen.

Domein verwijderen

Wanneer u het domein hebt gekocht via Zoho, kunt u het domein verwijderen als u dit niet meer nodig hebt. Hiervoor moet u eerst de automatische verlenging van het domein uitschakelen.

Belangrijke tips voordat u een domein verwijdert:

Nadat het domein is verwijderd, kan het niet meer worden gebruikt tot de vervaldatum en de vrijgave van het domein.

Het domein wordt vrijgegeven en is pas na 50 dagen vanaf de vervaldatum van het domein beschikbaar voor registratie (door elke provider).

De DNS-inloggegevens en de URL die moet worden gebruikt voor aanmelding, worden per e-mail verstuurd naar de hoofdbeheerder van de organisatie en naar de beheerder die het domein heeft verwijderd.

Wanneer het domein alleen in Zoho moet worden verwijderd en u het ergens anders wilt gebruiken, kunt u het domein overdragen voordat u het verwijdert.