Configuratiescherm van Zoho Mail - Help

Bluehost - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Bluehost, volgt u de onderstaande instructies om de CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw Bluehost-domeinen-account.
  2. Selecteer het tabblad Domain Manager om domeinen te beheren.
  3. Schakel onder de domeinen het selectievakje in het domein in om de DNS Settings van het domein te bekijken.
  4. Klik in het tabblad rechts op de link Manage DNS Records.
  5. Geef onder het gedeelte Add DNS Record de Host Record op als de code die is gegenereerd in Zoho zb********* (bijv.: zb12345678).
  6. Geef als TTL de kleinst mogelijke waarde op voor een snelle verificatie.
  7. In de vervolgkeuzelijst Type selecteert u CNAME.
  8. Geef in het veld Points todomain.zoho.com op.
  9. Selecteer Add Record.
  10. De toegevoegde record wordt weergegeven onder het gedeelte CNAME (Alias).

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan in het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Bluehost

Als uw DNS-beheer wordt gehost met Bluehost, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein te wijzigen en e-mails te ontvangen.

1. Aanmelden bij uw Bluehost-domeinen-account.
  2. Selecteer het tabblad Domain Manager om domeinen te beheren.
  3. Schakel onder de domeinen het selectievakje in het domein in om de DNS Settings van het domein te bekijken.
  4. Klik in het tabblad rechts op de link Manage DNS Records.
  5. Selecteer de link 'Add DNS Records' om records toe te voegen.
  6. Selecteer MX in de vervolgkeuzelijst Type om MX-records toe te voegen.
  7. Geef @ op bij Host Record, mx.zoho.com bij Points to en 10 bij Priority.
  8. Selecteer Add Record en volg de stappen opnieuw om de andere MX-record toe te voegen.
  9. Geef @ op bij Host Record, mx2.zoho.com bij Points to en 20 bij Priority.

De hierboven vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.