DNS-recordconfiguratie voor Bluehost

Zoho Mail biedt meerdere opties voor het verifiëren van uw domeineigendom en het configureren van e-maillevering in Bluehost.

Bluehost - TXT-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost bij Bluehost, volgt u de onderstaande instructies om de TXT toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Meld u aan bij uw Bluehost-domeinen-account.
  2. Als u Legacy gebruikt, klikt u op het pictogram DNS Zone Editor in het gedeelte Domains.
    Als u Rock gebruikt, klikt u in het linkerdeelvenster op Domains
  3. Klik onder My Domains op Manage naast het domein waarvoor u records wilt toevoegen.
  4. Klik in de domeingegevens op DNS.
  5. Blader omlaag naar DNS Manager, zoek TXT en klik op Add Record.
  6. Voer de gegevens voor uw TXT-record in.
    • Voer in het veld Host het symbool @ in
    • Voer in het veld TXT Value de TXT-recordwaarde in die in de Zoho Mail Admin Console is gegeneerd
    • Selecteer in het veld TTL de optie 3600 seconds (of) 1 hour.
  7. Klik op Save.
  8. Ga terug naar de pagina mailadmin.zoho.com en klik op 'Verify by TXT'.
  9. Als de DNS-gegevens correct zijn ingevuld, wordt het domein geverifieerd. U kunt doorgaan met de volgende stappen om gebruikersaccounts aan te maken.

Bluehost - CNAME-records toevoegen voor verificatie

Als het DNS van uw domein wordt gehost met Bluehost, volgt u de onderstaande instructies om de CNAME toe te voegen en het domein te verifiëren.

1. Aanmelden bij uw Bluehost-domeinen-account.
  2. Als u Legacy gebruikt, klikt u op het pictogram DNS Zone Editor in het gedeelte Domains.
    Als u Rock gebruikt, klikt u in het linkerdeelvenster op Domains
  3. Klik onder My Domains op Manage naast het domein waarvoor u records wilt toevoegen.
  4. Klik in de domeingegevens op DNS.
  5. Blader omlaag naar DNS Manager, zoek CNAME (Alias) en klik op Add Record.
  6. Geef de hostrecord op als de code die is gegenereerd op uw Zoho-domeinverificatiepagina (bijvoorbeeld zb12345678).
  7. Geef in het veld Points to de waarde op uit het veld CNAME Value/ Points To/ Destination van uw Zoho Mail Admin Console.
  8. Kies TTL met de minimaal beschikbare waarde. Dit moet 4 uur zijn in geval van Bluehost.
  9. Als u gereed bent, klikt u op Save.

U hebt de CNAME nu toegevoegd. Mogelijk moet u minimaal een uur wachten voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Meld u na ongeveer twee uur aan bij het configuratiescherm van Zoho Mail en klik op Verify. Nadat uw domein is geverifieerd, kunt u beginnen met het toevoegen van gebruikers en het maken van e-mailaccounts.

MX-records bijwerken om e-mails te ontvangen: Bluehost

Als uw DNS-beheer wordt gehost met Bluehost, volgt u de onderstaande instructies om de MX-records van uw domein te wijzigen en e-mails te ontvangen.

1. Aanmelden bij uw Bluehost-domeinen-account.
  2. Als u Legacy gebruikt, klikt u op het pictogram DNS Zone Editor in het gedeelte Domains.
    Als u Rock gebruikt, klikt u in het linkerdeelvenster op Domains
  3. Klik onder My Domains op Manage naast het domein waarvoor u records wilt toevoegen.
  4. Klik in de domeingegevens op DNS.
  5. Blader omlaag naar DNS Manager, zoek MX (Mail Exchanger) en klik op Add Record.
  6. U moet drie verschillende MX-records toevoegen. Stel voor de eerste record Priority in op 10, Host Record op @ en Point to mx.zoho.com

Let op:

De hier vermelde MX-waarden zijn gebaseerd op de algemene configuratiegegevens. Raadpleeg dit gedeelte in het configuratiescherm voor beheerders voor een specifiekere configuratie voor uw domein.

7. Kies TTL met de minimaal beschikbare waarde. Dit moet 4 uur zijn in geval van Bluehost.
  8. Als u gereed bent, klikt u op Save. Voer op dezelfde manier de tweede en derde MX-record in.
PrioriteitHostrecordWijst naar
10@mx.zoho.com
20@mx2.zoho.com
50@mx3.zoho.com

U hebt nu de MX-records toegevoegd. Mogelijk moet u echter minimaal 6 tot 24 uur voordat de wijzigingen in de DNS-servers zijn doorgevoerd. Na een uur of twee begint u e-mails te ontvangen in uw Zoho-account. Ondertussen kunt u ook controleren of de juiste MX-gegevens worden weergegeven in de MX record checking tool van Zoho.

Belangrijke aandachtspunten:

• Zorg ervoor dat u alle MX-records van uw vorige e-mailprovider hebt verwijderd. Alle overige bestaande MX-records leveren een conflict op met Zoho Mail, beïnvloeden de levering van e-mails en leiden tot permanent verlies van afgeleverde e-mails.
  • De volgende MX-records moeten worden geretourneerd wanneer u controleert in de MX Lookup Tool
    • mx.zoho.com
    • mx2.zoho.com
    • mx3.zoho.com