Gebruikers vinden vanuit Active Directory

Zoho Mail - gebruikers vinden en migreren vanuit Active Directory

De optie voor migreren vanuit Active Directory kan worden gebruikt wanneer u gebruikers vanuit Active Directory wilt vinden en migreren. U moet beschikken over de aanmeldingsgegevens die zijn vereist voor de LDAP-server en de gegevens van de LDAP-servers waarmee verbinding moet worden gemaakt om de gebruikers te kunnen vinden. U moet er ook voor zorgen dat de AD-server via internet toegankelijk is van buiten uw netwerk.

Gebruikers vinden

1. Start de Zoho Mail-migratiewizard met de snelkoppeling op het bureaublad of voer het bestand ‘ZohoMigrationWizard.exe’ uit vanuit de map \Zoho\Zoho Migration Wizard\bin onder het installatiepad.
  2. De wizard laadt het introductiedialoogvenster. Selecteer de optie voor het vinden en migreren vanuit Active Directory om gebruikers uit AD te vinden en te importeren.
  3.  Geef de aanmeldingsgegevens voor de Zoho-hoofdbeheerder of het beheerdersaccount op en de gegevens van het domein dat u hebt toegevoegd en geverifieerd in Zoho. Als u via een proxyserver verbinding met internet maakt, geeft u de gegevens van de proxyserver op, omdat voor de migratie een actieve verbinding is vereist.
  4. Geef de gegevens van de LDAP-server op, samen met de volgende specifieke configuratie-instructies.
    Base DN: over het algemeen geeft Base DN de locatie van de gebruikers/groepen aan. Bijvoorbeeld: cn=Users,dc=<Uw_subdomein>,dc=<Uw_hoofddomein>
    Scope: het bereik kan basis/een/subtree zijn om te definiëren op welk niveau de zoekactie of de query moet worden uitgebreid om de gebruikers te vinden.
  5. Geef in het volgende dialoogvenster de opties voor query's en importeren op.
  6. U kunt kiezen of u de gebruikers, groepen of de GAL (Global Address List) van de LDAP-server wilt importeren. Wanneer u importeren kiest, worden de bestaande gebruikers van Zoho Mail overgeslagen en worden nieuwe gebruikers uit de LDAP in Zoho Mail geïmporteerd.
  7. Als u bij de optie Import voor GAL kiest, wordt het algemene adresboek gescand en in de contactpersonen van Zoho Mail geïmporteerd.
  8. Als u voor Group kiest, worden de accounts die op basis van de queryresultaten zijn gevonden vanuit de LDAP als groepsaccounts in Zoho Mail aangemaakt.
  9.  De standaardquery is gebaseerd op de objectClass-waarde als gebruiker. U kunt een andere query opgeven op basis van elk object dat u momenteel op uw LDAP-server hebt.

10. Als u specifieke uitsluitingen wilt voor de entiteiten die onder dit object zijn aangemaakt, kunt u dit specificeren in de uitsluitingsregel bij Exclusion Rule.
  11. U kunt de kenmerken opgeven die overeenkomen met de verschillende velden in het gedeelte met gebruikersgegevens van Zoho Mail.
  12. Het nieuwe e-mailaccount wordt gemaakt op basis van het veld voor het e-mailadres.
  13. Controleer of het veld voor het e-mailadres correct is toegewezen met het juiste kenmerk van de LDAP-server
  14. De gebruikers worden gevonden op basis van de LDAP-query die samen met de gegevens is geplaatst. Het totale aantal resultaten wordt hieronder weergegeven. Als de resultaten niet overeenkomen met de verwachte resultaten, kunt u het querypictogram bovenaan selecteren om uw query en de resultaten te verfijnen.

15. Selecteer de gebruikers die u wilt importeren in de resultaten en klik op Finish om hun accounts aan te maken.

16. De resultaten van het importeren worden vermeld, samen met het aantal geslaagde imports en eventuele foutgegevens.
  17. Zodra de migratie van de gebruikers is voltooid, kunt u ervoor kiezen de e-mailgegevens onmiddellijk of later te migreren, al naar gelang uw behoeften.