CardDAV

CardDAV helpt u bij het synchroniseren van uw Zoho-contactpersonen met andere apparaten zoals Mac, Windows en mobiele apparaten met iOS/Android.

CardDAV voor MacOS

1. Ga naar de app Contacts op uw Mac.
  2. Selecteer Add account in de vervolgkeuzelijst Contacts op de menubalk bovenaan.
  3. Selecteer Other Contact account en klik op Continue.
  4. Voer de volgende gegevens in, in het pop-upvenster dat wordt weergegeven
  5. Klik op Aanmelden.

Uw Zoho-contactpersonen worden gesynchroniseerd met uw Mac.

CardDAV voor iOS

1. Ga naar Settings
  2. Klik op Add Account onder Accounts & Password.
  3. Selecteer de optie Other.
  4. Selecteer onder de gedeelten genaamd Contacts de optie Add CardDAV Account
  5. Voer de volgende gegevens in
  6. Klik op Volgende.

Uw Zoho-contactpersonen worden gesynchroniseerd met uw app Contacts.

CardDAV voor Android

1. Installeer en open de app CardDAV-Sync vanuit de Android Play Store.
  2. Kies de optie CardDAV.
  3. Voer de onderstaande gegevens in
  4. Klik op Next en vervolgens op Finish

CardDAV voor Thunderbird (Windows)

1. Download hier Mozilla Thunderbird.
  2. Installeer en open de toepassing. Configureer uw account naar wens. U kunt de configuratie overslaan door op I think I'll configure my account later te klikken.
  3. Download hier de add-on Sogo Connector.
  4. Open Thunderbird en klik op het pictogram Menu in de rechterbovenhoek. Klik op Add-ons in de vervolgkeuzelijst. Het tabblad Add-ons Manager wordt geopend.
  5. Ga naar het gedeelte Extensions. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Settings de optie Install Add-on from file.
  6. Het pop-upvenster Select Add-on to install wordt weergegeven. Selecteer het gedownloade Sogo Connector-bestand.
  7. De add-on wordt toegevoegd aan de lijst met extensies. Start de client nu opnieuw.
  8. Zodra de client opnieuw is gestart, opent u deze en klikt u op de knop Address Book.
  9. Ga in het pop-upvenster Address Book naar File -> New -> Remote Address book
  10. Voer de volgende gegevens in het venster Remote Address book properties in
    • Name: de gebruikersnaam die u wilt gebruiken voor uw Zoho-account
    • URL: https://contacts.zoho.com/carddav/[emailID]/default/contacts (Vervang [emailID] met uw e-mailadres van Zoho. Bijvoorbeeld: https://contacts.zoho.com/carddav/rebecca@zylker.com/default/contacts)
  11. De ingevoerde gebruikersnaam wordt weergegeven in het linkerdeelvenster. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Synchronize.
  12. Voer uw e-mailadres en wachtwoord van Zoho in. (Als Two-Factor Authentication is ingeschakeld, hebt u een toepassingsspecifiek wachtwoord nodig)

Uw Zoho-contactpersonen worden nu gesynchroniseerd met uw Thunderbird-client.

CardDAV voor eM Client (Android)

1. Download hier eM Client.
  2. Open het gedownloade bestand en voer de wizard uit om de client te installeren.
  3. Het pop-upvenster New Account wordt geopend. Selecteer het gewenste thema voor uw account en klik op Next.
  4. Klik vervolgens op het tabblad Contacts om het uit te vouwen.
  5. Selecteer de optie CardDAV en klik op Next.
  6. Voer de onderstaande servergegevens in bij Server information en klik op Next.
    • Account address URL: https://contacts.zoho.com/carddav
    • Username: uw e-mailadres van Zoho
    • Password: het wachtwoord van uw Zoho-account
  7. Voer de accountnaam in bij Account name in en klik op Next.
  8. Klik op Finish om de configuratie van uw Zoho-account in eM Client te voltooien.

Uw Zoho-contactpersonen worden gesynchroniseerd met uw eM Client.